Süleyman DAĞISTANLI

FİNLANDİYA HÜKUMETİ – Süleyman DAĞISTANLI

finlandiya-hukumeti

FİNLANDİYA HÜKUMETİ – Süleyman DAĞISTANLI

Finlandiya ya da resmi adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa’da Baltık Denizi kıyısında bir Kuzey Avrupa ülkesidir. İskandinavya yarımadasındadır, başkenti Helsinki’dir. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç ve batısında İsveç yer alır. Yaklaşık 6 milyon nüfusu olan ülkede yönetim biçimi cumhuriyettir. Ülkede kişi başına düşen yıllık gelir yaklaşık 40 Bin dolardır. Şimdi sizler, neden bize Finlandiya’dan bahsediyorsun ülkenin hali ortada diyebilirsiniz. Haklısınız biz de bu yüzden Finlandiya’dan bahsediyoruz zaten. Zira Finlandiya Hükümeti, ülkemizde yaşanan olaylara karşı en az bizim ülkemizde yönetim kademesinde bulunanlar kadar umursamaz halde.

Ülkede yaşanan onca olaya rağmen yıllardır ülkenin başında bulunanlar suçlanmıyor ve bir şekilde olay kapatılıyorsa muhtemelen olayların arkasında Finlandiya veya başka bir İskandinav ülkesi vardır düşüncesine kapılıyor insan (!). Neden İskandinav ülkeleri diye sormayın zira ben de bilmiyorum çok da önemi değil zaten buradakileri sorumlu tutmayın da kimi tutarsanız tutun olay tatlıya (!) bağlanıyor. İnsan merak etmeden de duramıyor ama hani mesela ne gibi bir olay olursa ülkede fildişi kulelerde yaşayanlar sorumlu tutulabilir?

Zira madende yüzlerce insan ölümü göze alır ve hatta ölür sorumlu yöneticiler değildir (!), bombalar patlar yüzlerce insan parçalara ayrılır e sorumlu yine yöneticiler değildir (!), taş ocağı çöker, asansör düşer, maden çöker, yurt yanar ama ne hikmetse (!) suçlu hep dışarıdadır (!). Dolar artar, zamlar dur durak bilmez, maaşlar erir, vergiler artar, piyasa ölü hale gelir ama sorumlu yine dışarıdadır (!). Semirmekten çatlayanlar ile açlıktan ölenler arasındaki fark her geçen gün artar ama odun kömür bulamayanlar ile saraylarda yaşayanların aynı toplumda bulunmasının doğal olduğu anlatılır durur ayrıca bu durum size doğal gelmiyorsa bunu yapanların dış güçler (!) olduğunun söylenmesi de ihmal edilmez. Terörü ortaya çıkaran, halkı onun pençesine atan sonra da ne işin var terörün pençesinde diyerek istediğine istediği şekilde zulmedenleri de tanıdınız değil mi? Çok uzatmaya gerek yok zira sonu gelmez yaşanan acıların.

Şimdi gelelim can alıcı soruya yanan yurtta can veren 12 çocuğun sorumlusu Finlandiya Hükümeti mi yoksa İsveç Kralı mı? Sakın yakınlarda bir yerlerde aramayın sorumluyu zira tarımı, hayvancılığı, ekonomiyi çökerten de, bombaları patlatan, madenleri çökerten ve yurtları yakanların sorumlularının hepsi dışarıda (!). Ha içerdekileri mi soruyorsun? Görünüşe göre onlar bostan korkuluğu…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu