Kaynaklar'dan...

Ekonomi Bakanı açıkladı: 20 bin patrona imtiyazlı yeşil pasaport verilecek

pasaport

AKP hükümetinin patronlara özel uygulama ve hizmetleri devam ediyor… Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “17-20 bin civarındaki ihracatçımızın emrine bu ülkeyi temsil eden o imtiyazlı yeşil pasaportu vereceğiz” dedi.

Zeybekci, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) düzenlediği “Türkiye’ye Güvenenler,Türkiye’de Üretenler” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin cari açık çıkmazından kurtulması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin varlıklarını nakde dönüştürerek elde ettiği Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu’nu hayata geçirmesinin önemini vurgulayan Zeybekci, “Dünya’daki G20 üyesi ülkeler içinde yatırım ve varlık fonu olmayan tek ülkeyiz. G20’nin dışında 100 tane ülkenin var ama ilk 20’de olan bizim böyle bir gücümüz yok. Tasarruf oranlarımızı arttırmak, değerlendirmediğimiz varlıkları, varlık fonlarıyla diğer enstrümanlarla, bireysel emeklilikle tasarrufları arttırmak ve ihracatı arttırmak durumundayız” diye konuştu.

Belirlenen sektörlerde optimum yatırım oranını da tespit ettikten sonra firmalarla oturup ne istediklerini dinleyeceklerini bildiren Zeybekci, firmalara gerekli bütün desteklerini vereceklerini kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu