EkonomiHalk Haber'den...

Honda, Türkiye’deki Üretimini 2021’de Durduracağını Resmen Açıkladı

Japonya’nın ikinci büyük araç üreticisi Honda, Türkiye’deki üretimini 2021’de sona erdireceğini resmen duyurdu.

Türkiye’de 22 yıldır otomobil üreten Honda, bu faaliyetine son verme kararını resmi olarak duyurdu. Buna göre 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’de otomobil üretim operasyonu sonlandırılacak.

Konuya ilişkin değerlendirmesinde Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor” dedi.

HONDA 2021 YILINDA TÜRKİYE’DE ÜRETMEYECEK

Honda, 2021 yılında Türkiye’de Civic sedan model üretiminin durdurulacağını ancak operasyonların devam edeceğini açıkladı. Açıklamada, halen yılda 38 bin araç üretiminin yapıldığı Türkiye’de Civic sedan modelinin üretimine 2021’de son vereceği ancak şirketin “iş faaliyetlerini” sürdüreceği ifade edilerek, “Honda Türkiye AŞ bu süreçte Türkiye’deki paydaşlarıyla yapıcı diyaloğu sürdürecektir” denildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, küresel otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyon alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak uygun üretim kapasitesinin sağlanması gerekliliği nedeniyle alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Honda’nın Türkiye’de son birkaç yılda ortaya koyduğu etkileyici performans, şirketin Türkiye piyasasına duyduğu büyük güvenin en önemli kanıtıdır. Bu nedenle Honda Türkiye, satış ve satış sonrası operasyonlarını müşterilerine sunduğu yüksek hizmet kalitesiyle 2021 yılından sonraki dönemde de sürdürecektir. Bu doğrultuda, Türkiye’de araç ithalatı ve dağıtımını içeren otomobil operasyonları kesintisiz olarak devam edecektir. Honda Motosiklet operasyonları bu karardan etkilenmeyecektir.”

Honda Türkiye Gebze Fabrikası’nda ise 770 kişi çalışıyor.

https://www.halkhaber.org/tupras-iscileri-is-birakarak/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu