EkonomiHalk Haber'den...

Buğday Stratejik Ürün Acil Önlem Alınmalı

Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, Türkiye’de buğday ekim alanlarının sınır değerlere ulaştığını belirterek ürün destek politikalarının yetersizliği ve fiyatların ürün maliyetlerine yakın olması nedeniyle çiftçinin istediği geliri elde edemediği söyledi.

Her ay gıda sektörünün farklı bir alt dalını inceleyen Dünya Gıda Dergisi’nin ocak sayısına açıklamalarda bulunan Taşpınar, “Buğdayı, kıraç alanların ürünü ya da münavebe ürünü olarak görülmekten kurtarmak, tercih edilir bir ürün haline getirmek gerekir” diye konuştu.

TUSAF Başkanı Eren Günhan Ulusoy da un ihracatçısının sene başındaki temposunu, 2018’de yaşanan dövizdeki dalgalanma ve ekonomik koşulların zorlaşmasına rağmen yıl sonu itibariyle yakaladığını söyledi.

Dünya un ticaretinin 1/3’ünü tek başına gerçekleştiren ve bu alanda ilk sırada bulunan Türkiye, 2018 ihracatını 2017’deki miktarla paralel seviyede 3,5 milyon ton olarak tamamladı. Sektörün nabzını tutan dergid“Böcek tüketmek kadar aslında doğal bir şey yoktur” şeklinde konuşan canlı hayvancılık ve böcekçilik tesisi sahibi Selami Gökgöl de “Bazı ülkelerde direkt olarak yenirken bazı ülkelerde işlenip bildiğimiz gıdaların içerisine örneğin; tatlıların, ekmeklerin, pasta çeşitlerinin içerisine konularak tüketilmekte” dedi.

https://www.halkhaber.org/krizin-yeni-adi-albayrak-tek-endisem-olasi-bir-kuresel-durgunluk/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu