Muhammedi YOLCUYazarlarımız'dan...

Dilsiz Müslüman Dilsiz Şeytan!

Bazı davranış bozuklukları zamanla kronikleşir ve artık iflah olmaz bir hâl alır. Nesilden nesile aktarılan bu durum insanlar “artık yeter!” diyene dek devam eder.

Konumuz haksızlık, konumuz kanunsuzluk ve suskun- dilsiz Müslümanlık anlayışı.

Dünya tarihinde hiç bir devirde kötü insanlar iyi insanlardan fazla olmamıştır. Ama ne yazık ki her devirde kötülük iyilikten daha baskın olmuştur ve olmaktadır. Sebebini herkes bildiği hâlde üzerine gidilmediği için tekerrür etmektedir.

Suskunluk! Evet toplumda milyonlarca insan haksızlıklardan şikayetçi ama sessiz! Kimi geleceği kimi ailesi kimi canı ve malı sebebiyle suskun. Susuyoruz bazen de boş vermişlikle… Kimi partisini kimi ailesini kimi başka ait hissettiğini kayırıyor. Oysa insan olmanın gereği dünyayı en güzele götürmekti en güzel götürmek değil! Peki Allah’ın kulu olmanın gereği, mümin olmanın gereği susmak mıydı? Hırsızsa bizim hırsızımız mı demekti? Göz göre göre yapılan haksızlıklara karşı güya vatan bölünmesin kötü gelmesin diye güya kötünün iyisine göz yummak mıydı? En azından alnı secdeli olsun başımızdaki diye diye ülkede alnı secdeye giden insan sayısını tükettikler!

Ben eğrilirsem beni nasıl düzeltirsiniz diye soran Hz. Ömer’e karşı “ Seni kılıçlarımızla düzeltiriz!” diyen nesilden “Siz bilmezsiniz bizim zamanımızda Kur’an kursları yasaktı” diyen nesile… Ölüme karşı  -sıtmaya bile değil- kansere razı olan sözde Müslüman aydınlar, âlimler!.. Neredesiniz? Hani sizde İslam’ın haysiyeti?! En azından şöyle en azından böyle mantığını ne zaman bırakacaksınız ne zaman bırakacağız milletçe?! Yanlışa yanlış demek doğru insan olanın gereğidir. Herkesin yapması gereken var olan haksızlıkları en azından dile getirmek. Firavun’un halkı ve yardımcıları hakkı savunsaydı firavun bile tağutluk yapmaya fırsat bulamazdı.

“ Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!” diye buyurmuş efendimiz (s.a)*

Hz. Ali der ki: “Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz.”

En azından bu sıfata müstahak olmamak için. Dilsiz Müslüman dilsiz şeytandır! Günümüz müslümanlarının ve  insanının en büyük sınavı budur!

*Kimi araştırmalara göre bu sözün tam bir kaynağı olmadığı için kelamı kibar yani eskilerden kalma güzel sözlerdendir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu