Muhammedi YOLCUYazarlarımız'dan...

Daeşizm ve Ülkemizi Bekleyen Tehlike!

Geçen hafta başında rolünü devreden Daeş lideri Bağdadi vardı gündemde ama anlatacaklarımız bundan biraz farklı ve mühim bir konu.

Bağnaz kime denir? Yobaz deyince aklınıza ilk kimler geliyor. Kısaca aşırı diye tabir ettikleri dinine bağlı Müslümanlar… Oysa bu tabirler yakın geçmişte Müslümanlara vurulan bir yaftadan ibaret.

Müslüman dinine bağlı olduğu için mi bağnazdır yoksa İslam’a gönülden şartsız uyduğu için mi? Mümin Allah’a şüphesiz iman ettiği için mi yobazdır yoksa Peygamber Efendimize (s.a) bir hakareti kaldıramadığı için mi?

Peki, gelin bir sorgulayalım bağlı olduğu ideolojiye karşı en ufak bir eleştiriyi kabul etmeyip şuna buna yobaz diyenler ne kadar samimiler?

Aslında bahsettiklerimiz bir ruh hastalığının anatomisi niteliğinde. Hastalığın adı: DAEŞİZM!

Daeş(Işid) bu hastalığın günümüzdeki müşahhas timsali olduğu için hastalığa bu isim daha yakışık durdu. Ancak kendimize ve dünyamıza bakacak olursak bu hastalığa müptela insan sayısı bir hayli fazla görünüyor.

Karşıdaki insanı anlayıp dinlemeden sözle de olsa asan kesen dışlayan ötekileştiren herkes Daeşizmlidir ve tedavi edilmelidir. Sadece benim düşüncem doğrudur başkası haindir, düşmandır vs. gibi düşünen insanlarda da ne yazık ki aynı hastalığın izlerini görmek mümkün. Siyasi idolüne, hayranı olduğu şaire, takipçisi olduğu filozoflara taparcasına bağlı olan kişilerin mesele Müslümanlara gelince dillerinin açılması da oldukça nahoş bir durumdur. Kaldı ki İslam’ı suçladıkları meselelerde apaçık bir suizan içindedirler ve yazımızın konusu dışında olduğu için bunlara farklı yazılarda değinmeye çalışıyoruz. Elbette ifrata kaçan İslam libası altında fitne çıkaran topluluklar da olmuştur ki El Kaide vs. bunun en bariz örneğidir. Zaten bu psikolojik hastalığın her hangi bir milleti veya fikri de olamaz. Aynen narsizm gibi bir ego hastalığıdır. Sürekli kendine bir düşman arar ve kendi fikrine aykırı gördüğü insanları düşman ilan eder. Anlatmak istediğimiz her fikre eyvallah çekmek veya bazılarının dediği gibi her fikre sonsuz saygı duymak değildir. İnsana saygı duymaktır. Onu anlamaya çalışmaktır. Ona bir etiket yapıştırmadan tartışabilmektir.

Dünyanın farklı yerlerinde farklı kisvelerde ortaya çıkan bu hastalık yakın tarihte İslam kisvesiyle ortaya çıktı ve yenildi. Şimdilik tabii. Ancak ülkemize farklı fikir ve görünümde ortaya çıkabilir ve Allah korusun Lübnan’ı tehdit eden iç savaş ihtimali vatanımız için de söz konusu olabilir.

Kim bilir Altan kardeşler ve Ilıcak belki bu ateşe benzin dökmek için çıkarılmışlardır.

Uyanık olmak gerek!

M. Yolcu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu