Muhammedi YOLCUYazarlarımız'dan...

Suriye’de Zalim Eset’le Savaş Halindeyiz Öyle Mi Beyler?

Gündem karışık, gündem bulanık gündem darmadağın aynı kalplerimiz gibi…

Ne denir hangi kelime bunu ifade etmeye yeter 1400 yıllık parçalanmışlığın hikayesidir bu. Resullah’ın benden sonra….. ile başlayan bütün nasihatlerinin kulak ardı edilmek bir tarafa tam aksinin tatbik edildiği karanlık günlerdeyiz.

Nasıl bu hale geldik bilen yok mu? Ey ümmetin cihanın dört bir tarafındaki iş bilenler! Ey alimler! Ey olaya bizden daha vakıf olanlar!… Ey ümmetin siyasi, akli liderleri!… Avrupa yüzyıllarca süren bölünmüşlüğüne çözüm bulabilmişken bunu biz neden elde edemiyoruz? Çok mu zordu bu esas!?

Bölünmüşlüğün tohumlarını dökenlere ve bu habis tohumları besleyenlere lanet olsun!

Hangi birini sayalım dökelim? Sesimiz kısık, kalemimiz kısa… Lakin görev biliyoruz bunu “ne olur bölünmeyelim daha fazla”, “birlik olalım” “neden savaşıyoruz” diyoruz. Safımızı belli etmemiz gerek artık safların sıklaştığı şu Melhame-i Kübra arefesinde…

Zalim Esad ile savaş halindeyiz Öyle mi beyler!? O zaman cevaplandırmanız gereken sorularımız var. Biraz muhabbet edelim.

-Ne işimiz var Suriye’de?

*Zalim Eset ile savaşmak için.

-Suriye toprağında Suriye askeri ile savaşmanın ne akıl ne de mantıkla ilgisi var mıdır?

*Eset rejimini uyardık ama o askerlerimizi şehit etmeye halkını katletmeye devam ediyor.

– Öncelikle Eset rejimi diye saçma bir ifade olamaz. Dünyada hangi ülkeden bahsedilirken rejim ifadesi kullanılıyor?

*İran ve Suriye.

-Peki neden hiç düşündünüz mü? Amerika rejimi, Merkel rejimi, Suud rejimi vb ifadelere neden rastlamıyoruz çünkü onlar meşru(!) Mesela Esad güya halkını katlederken halkın yardımına koşuyoruz ama Bahreyn de SİLAHSIZ muhaliflere karşı silah kullanan krala karşı neden aynı tavrı göstermedik?

*Erdoğan onlara da karşı durdu ve uyardı.

-Ama Esad’a karşı muhaliflere yapılan silah yardımının haddi hesabı yok değil mi? Veya Suudi Arabistan’da yine silahsız muhalefet asıldı ama Erdoğan bu onların iç işidir dedi?[1] Suud için iç işleri olan durumlar Suriye için neden olmadı? Devam edelim Nijerya’da halk katledildi hem de silahsız ve muhalif bile değil sadece Hz. Hüseyin’in aşura gününü anmaktaydılar[2] ama Erdoğan yine bir şey yapmadı. Madem mesele insan meselesi bahsettiğim yerlerde ölenler insan değil miydi? Diğer taraftan Suudi Arabistan Yemen’i işgal ederken Erdoğan neden destek oldu?[3]

*Eset Rusya ile askerlerimizi katletti onları mı destekliyorsunuz. Bu vatana ihanettir!

-Öncelikle şehit edilen her asker ciğerimizi yakmaktadır. Biz zaten askerimiz şehit olmasın diye Suriye’den çıkalım diyoruz.

*Şehitlerimiz varken çıkmak olur mu intikam almak gerekir!

-Evet intikam almalıyız ama kimden? Bizi Suriye’ye çekmeye çalışan Amerika’dan intikam almalıyız. Obama döneminden beri bizi Suriye topraklarına çekmek istediler. Sakın Amerika’nın karşıt söylemlerine aldanmayın Türkiye sınırındaki  YPG ye silah desteği sağlamak bile Türkiye’yi Suriye topraklarına çekmek için ilk adımdı ve ne yazık ki Türkiye bütün bu adımları harfiyyen yerine getirdi. Bugün bizim gözetleme kulelerimiz neden var kim cevaplayabilir ki?

*Halkı korumak için. Eset zulmünden kaçanlara tampon bölge yapmak için

-O zaman neden garibanları botlarla Avrupa’ya kaçmalarına müsaade ettiler? Suriyelileri çok düşünüyorduk ya hani Ülkenin iç sınırında bir tampon bölge oluşturulamaz mıydı? Hem bu kadar mülteci almak zorunda mıydık?

*Eset’in katliamlarından halkı korumanın başka yolu yoktu.

– O zaman Suriye meselesini ilk günden ele alalım var mısın?

-Zalim olan kişi iç savaş öncesinde neden halkına zulmetmiyordu?

-İsrail Amerikan uşağı neden Filistin’e yardım eden tek Arap ülkesiydi?

*Öyle göründü göz boyadı diyorsunuz.

-O zaman yıkılması için uluslararası eğitimli isyancıları kim nasıl getirtti?

– Bir kişinin eğitilip donatılması için ne kadar para ve silah gerekiyor? Esad’ın ordusunda olmayan Amerikan İsrail yapımı silahlar ile Amerika neyin çabasında?

*Amerika ile İsrail Esad ile düşman görünüyorlar ama aslında Esad pardon Eset Amerika’dan emir alıyor

-Esad Amerika’nın uşağı olsa ve Amerika Esad’ı düşürmek istese bunun zor olmaması gerekir hele ki savaş 10 yıla dayanmışken bunu düşünmek manasız.

*Esad’ın arkasında Rusya var onun için düşüremiyorlar.

-Rusya’nın kendi çıkarları için Esad’a destek olduğu bir hakikat. Ancak bu durumda neden Esad’a sürekli ABD-İsrail uşağı deniliyor bunun bir anlamı var mıdır?

-Esad’ın arkasında Rusya-Çin olduğu iddiası da özellikle Türkiye gibi ülkelerde antipati oluşturmak için yapılmaktadır. Savaşın ilk ve zor yıllarında Rusya Suriye’de değildi? [4]2015 de yani savaş yavaş yavaş Esad’ın lehine dönmeye başladığı zaman girmiştir. O zamana kadar Esad kendi ordusu ve Hizbullah ile isyancılara karşı durmuştur. Belki az miktarda İran Devrim Muhafızlarını da saymak mümkündür fakat Esad-Hizbullah en büyük mücadeleyi vermişti. Bunu en iyi itiraf eden McCain olmuştu “Biz tam kazanıyorduk ki Hizbullah 5 bin askeriyle Suriye’ye girdi” diyerek.[5]

  *Esad kadın çocuk demeden halkını katlediyor. Bütün haber kaynakları yalan mı?

-Bir zalim güçlü olduğu yerde mi daha zalimdir yoksa güçsüz olduğu yerde mi?

Mantıken güçlü olduğu yerde daha zalim olması gerekir çünkü her şey onun emrindedir.

Fakat Esad nasıl bir zalimse hep güçsüz ve her an kaybedebileceği bölge ve şehirlerde halkı katletmektedir. Öncesinde Dera, Halep duyulurken Esad o şehirleri aldıktan sonra nedense kimseyi katletmedi ve hayat normal seyrine döndü şimdi haberlerde hep İdlib var emin olun orası da tamamen alındıktan sonra haberlerde katliam haberi olmayacak.

*Ne demek bu?!

-Katliam haberleri bilinçli yapılan dezenformasyondur nasıl ki 10 yıl önce Esad kimseyi katletmiyordu ise bugün de halkını katletmemektedir.

*Ekranlardaki gördüğümüz katliamlar ne o zaman? Bütün kanallar yalan mı söylüyor? Bir doğru söyleyen siz misiniz?

-Ekranlarda katliam görüntüleri çoğu zaman saptırılmaktadır. Faraza bir ülke televizyonunda katledilen çoluk çocuk görüntüsü verip bunları Türkiye katletti demek zor değilse bu zor değildir. Suriye konusunda muhalif medya Amerika’nın emrindedir onlar ne derse dünyaya lanse edilen budur.

*Bunlar gerçek dışı.

-Gerçek nedir kimin sözü gerçektir? Amerika Vetnamda yenildiğini ne zaman itiraf etti kayıplarını savaştan kaç yıl sonra kabul etti. Afganıstan’da galip pozu çiziyordu ama netice ne oldu kimin karizması çizildi. Aynı şekilde Irak’a kimyasal-nükleer silah bahanesiyle girdiler dünyayı aldatarak ama ortada büyük bir yalan vardı ve çok sonradan ortaya çıktığında 1 milyon ıraklı ölmüştü. Hülasa Amerika güdümündeki haberlere nasıl güvenilebilir ki? Neticede Esad’ı sevin veya sevmeyin ama Amerika düşürmek istemektedir. Bunu kabul etmelisiniz.

 

Sonuç olarak Türkiye’nin Suriye ile savaşı geçmişteki Karahanlı- Gazneli, Selçuklu-Gazneli, Anadolu Selçulu- Harzemşahlar, Osmanlı- Safeviler, Osmanlı-Memlükler gibi kardeş savaşına bir yenisini eklemek demektir.

Kimin işine gelecek bu savaş düşünelim.

[1] https://www.haberturk.com/gundem/haber/1177286-suudi-arabistandaki-47-idama-erdogandan-ilk-yorum

[2] https://www.yenisafak.com/dunya/nijeryada-hapisteki-sii-lider-icin-gosteriler-siddete-donustu-3499876

[3] https://www.haberturk.com/dunya/haber/1058249-cumhurbaskani-erdogan-yemen-operasyonunu-destekliyoruz

[4] https://www.aa.com.tr/tr/dunya/rusya-4-yildir-suriyede-varlik-gosteriyor/1597081

[5] https://www.islamidavet.com/john-mccain-tam-biz-kazaniyorduk-ki-5-bin-hizbullah-militani-geldi/  videosu için https://www.youtube.com/watch?v=8aiq_puWatg

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu