Muhammedi YOLCUYazarlarımız'dan...

NEREYE BU GİDİŞ?


Boğazım düğümleniyor ellerim kilitleniyor hangi cümleyi kursam elimde kırılıyor nereyi ele alayım bilemiyorum!

Bugün bir insan ülkemde donarak can verdi! Bir insansı yaratık da tahliye edildiği cezaevi önünde davulla zurnayla karşılandı. Keşke başımıza alevli taşlar yağsaydı yerin altına batsaydık da bu çöküşe şahit olmasaydık diyesi geliyor insanın!

Bir ülkede adalete güven kalmadıysa daha ne kalmıştır? Bir ülkede tescilli namussuzlar belgeli pezevenkler sokakta ellerini kollarını sallayarak caka satıyorsa vatanın düşman işgaline uğramasından ne farkı vardır?

Evsizler, açlar, biçare hastalar sosyal medya ve birilerinin şahsi çabası olmasa asla duyulmayacak bilinmeyecek. Ama hâlâ vicdanları sağır merhameti kör olanlar var!

Evet yine bir evsiz dışarıda donarak can verdi yine… Ama bu cinayeti bütün yetki sahipleri şimdiden birbirine atıyorlar.

Durun beyler! Sakin olun! Hepinizin elleri renki! Kiminin kan kırmızısı kimininki kapkara!

Suçu üstlenecek bir mert çıkmayacak mı aranızdan.

Lanetli koltuklara oturdunuz ve siz de sözlerinizi unuttunuz, sizi canla başla destekleyen çıplak ayaklıları, yırtık pantolonluları, kırık gönüllüleri görmez oldunuz!

Peki sana ne oldu be Müslüman kardeşim! Nerde Dicle kıyısındaki koyunları dert eden Ömer’in adaleti! Nerde hasırda uyuyan Muhammed Nebi’nin mirası? Dinini kime emanet ettin acaba haberdar mısın? Yoksa sana dokunmadıkça bütün yılanlara duacı mı?

Peki bazılarına ne oluyor ki İslam’a kin güdüyorlar? Her suçu Allah’a Peygambere, Halifelere atmakla neyin davasındalar? Eğer dertleri hak adalet ise suçladığın kişiler bundan beridirler. İslam en büyük savaşını Kabe’de din tüccarlığı yapanlara karşı vermedi mi? Zengin kodamanlar İslam’a namaz ve içki yüzünden mi girmediler zannediyorsunuz? 5 Vakit Namaz Hicretten hemen önce emredildi, İçki ise Hicretten yıllar sonra geldi. O zaman Mekkenin söz sahiplerinin İslam’la dertleri neydi? Çünkü İslam her türlü ayrıcalık her türlü nemrudane saltanatın karşısındaydı ve O Efendimiz hayatı boyunca yoksullara babalık yaptı yoksullarla her malını paylaştı yoksullarla oturdu yoksullarla yedi devlet başkanı olmasına rağmen yoksul gibi yaşadı insanlarla beraber kerpiç taşıdı insanlarla beraber kazma vurdu ve insanların bu kadar gönlünü kazandı. Tacı, tahtı, altın işlemeli abası veya asası olmadı hele sarayı asla…

Esas suçlu kim mi: insanları ayrıştıranlar, kutuplaştıranlar birini fakirlikte boğarken diğerini paraya boğanlar insanlar arasında nefret tohumu ekenler birilerine zillet birilerine yobaz diyenler. Her şey açık her şey mâlum iken meçhulun peşine düşmek nedendir?

Nereye bu gidiş?(Tekvir,26)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu