Halk Haber'den...Muhammed AliYazarlar'dan...Yazarlarımız'dan...

Meşhur Cambaza Bak Oyununu Birde Bizden Dinleyin

Cambaza Bak Oyununu Bilir misiniz?

Eskiden yükseğe bir ip kurarlarmış, cambaz ipin üzerinde yürürmüş. Yan kesicilerde insanların yukarıya bakmaları için cambaza bak cambaza bak deyip elleriyle yukarıyı gösterip milletin cebinde cüzdanında ne varsa alırmışlar.

Günümüzde yan kesiciler bellide cambaz değişip duruyor.

Peki kim bu cambazlar?

Birkaçını bizden dinleyin.

Yakın tarihten günümüze bakacak olursak aslında çok da değişmiyor: Bir bakıyorsun ABD olmuş “Ey Trump!” deniliyor, bir bakıyorsun İsrail olmuş “One minute!” deniliyor, bir bakıyorsun “Bitsin Artık Bu Hasret!” denilip, içtikleri su ayrı gitmeyen Feto olmuş..

Ama bu sıralar Feto’nun yanında dış güçler masalına ihtiyaç duyulduğundan 2016 da tutuklanan ama nedense şimdi gündeme getirmeyi uygun gördükleri Rahipleri olmuş. Uzun Uzadıya yazmaya kalkışsak sizde sıkılırsınız, bizde zaten bu sayfalara sığdıramayız.. Zaten değerli halkımız cambazında yan kesicinin de kim olduğunu, neler yaptıklarını gayet iyi biliyor.

Döviz uçuyor, ekonomi çok iyi(!) demelerine rağmen batıyor, halkın cebi boşaltılıyor ama bu sırada cambaza baktırılıyor. İyi hoş da halkın cebi zaten boş neyi alacaksınız? Elbiselerini mi soyacaksınız evlerini mi gasp edeceksiniz, daha bu gariban halkın neyini alacaksınız? Cambaza baktırıp soyarken bu halkı, ellerine tutuşturduğunuz bir lokma ekmeğinde bittiğini fark edip, elleriniz ceplerindeyken size döndüklerinde ne yapacaksınız?

Unutmayın Kaddafiyi, Saddamı, Hüsnü Mübarek’i…

Unutmayın ki bu necip halk diğer sömürülen halklara benzemez devletini baş tacı eder sabreder ama devletini yönetenlerin kendilerine ihanet edip, kendilerini sömürü malzemesi olarak gördüklerini anladıkları an, işte o an, korkun o an ürperin, titreyin.

Ve gene unutmayın ki işte o zaman ne sizlerin ustaca yan kesiciliğiniz işe yarar ne de gösterdiğiniz cambazlar…

Muhammed Ali

https://www.halkhaber.org/secime-saatler-kala-kesin-secim-sonuclari/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu