Muhammedi YOLCUYazarlarımız'dan...

İstismar Edilen Şükür Kavramı

1️⃣Ülkemizde içi boşaltılan ve değersizleştirilen kavramlardan birisi de şükür kavramıdır.Şükür kavramı Allah’a olan sonsuz minnet duygusunu anlatan bir kavramdır.

2️⃣Şükür kula değil Allah’a olur. Bu sebeple ekonomi kötü denildiği zaman “Şükredin kardeşim” demek en basit anlamıyla Allah’a iftira etmektir.

3️⃣Çünkü Allah buyuruyor ki:”Sana gelen iyilik Allah’tandır. Başına gelen kötülük ise nefsindendir. Seni insanlara elçi gönderdik; şahit olarak da Allah yeter.”(Nisa 79)

4️⃣Ekonomiyi bile bile batırıp sonra da “imtihan”, “kader” kavramlarını kullanmak, halk itiraz edince de “şükredin” demekle bir insanı öldürdükten sonra ailesine gidip “Allah öyle dilemiş, isyan etmeyin halinize şükredin” demek mantık olarak aynıdır.

5️⃣ Oysa Allah bunun gibi saptırmaların önüne geçmek için iyiliklerin Allah’tan kötülüklerin ise insanların nefsinden kaynaklandığını vurgular ve bu bütün bahaneciliğin önüne geçmesi için önemlidir.

6️⃣ İktidar ve avanelerinin sürekli “şükür” kelimesini kullanarak ekonomiye itiraz eden halkı susturmaları halkın dini bilmemesinden kaynaklanmaktadır.

7️⃣ Yönetici halkın hizmetkârı ise kendinden önce halka hizmet götürmekle görevlidir. Halka minnet etmeye asla hakkı yoktur. Halkın daha iyi bir yaşam istemesi de günah değildir.

8️⃣ Bilâkis halkın bir kısmı sefalet içindeyken yönetici takımı ve bir kesim sefahet içindeyse adaletten bahsetmek mümkün değildir.

9️⃣Bu sebeple şükür edebiyatı yapmak Allah’a iftira atmaktır. Çünkü Allah’tan gelen bir bela ve afet söz konusu değildir ki halimize hamdedelim ve isyan etmeyelim. Tam tersi Allah’ın verdiğini kuldan esirgiyorlar.

🔟Her konuda israf edip vatandaşa zam verme konusunda buna da şükredin demek Allah’a düşmanlık etmektir. Münafık sistemlerin temel taşlarından biridir!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu