Kaynaklar'dan...

Antep’teki cenaze töreninde AKP’li belediye başkanına tepki: Koruyamadınız çocuklarımızı!

akkus-cenaze

Ankara’da patlamada yaşamını yitiren Ozancan Akkuş Gaziantep Asri Mezarlığından son yolculuğuna uğurlandı. Akkuş’un annesi ve ablası AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e “Gencecikti, suçsuzdu. Koruyamadınız çocuklarımızı” diyerek yüksek sesle tepki gösterdi.

Akkuş’un cenaze törenine aile yakınları, arkadaşları, sevenlerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Törene ayrıca Akkuş’un yakın arkadaşı olan ve 10 Ekim’de Ankara’da barış mitinginde patlayan bomba ile yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz’ın annesi Nebahat Uzatmaz’da katıldı.

Asri Mezarlığında Bahattin Nakıboğlu Camii’nde cenaze namazından önce Akkuş’un annesi Senem Akkuş ve babası Nuri Mehmet Akkuş oğullarının tabutunun başında ağıtlar yaktı. Sık sık oğulların tabutlarını öpen anne ve baba ara ara fenalaşarak, sinir krizleri geçirdiler. AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anne Senem Akkuş’un yanına koruma ordusuyla geldi. Korumaların ailenin etrafını sarması üzerine gazetecilerin görüntü alması engellenirken, anne Senem ve abla Azra Akkuş, Şahin’e “Gencecikti, suçsuzdu. Koruyamadınız çocuklarımızı” diyerek yüksek sesle tepki gösterdiği duyuldu.

Kılınan cenaze namazından sonra Akkuş’un cenazesi Asri Mezarlığı’na defnedildi. Defnedildiği sıra da anne ve babanın fenalaşması üzerine hazır bekletilen ambulansta aileye müdahale edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu