Kaynaklar'dan...

İşçiler üzüldü, patronlar sevindi

isciler

Türkiye işçi ve emekçileri son yılların en zor günlerini geçirirken holdingler yine kâr rekorları kırdı.

Türkiye işçi ve emekçileri son yılların en zor günlerini geçiriyor. Hak gasplarını içeren yasalar, art arda patlayan bombalar, darbe girişimi, OHAL, engellenen direnişler… Bu kara tablo içinde gülen sadece büyük patronlar oldu. 2016 yılının ilk 6 aylık gelir tablosunu açıklayan holdingler, yine kâr rekorları kırdı.

Bu holdinglerin başında ise en son TOFAŞ’ta yapılan işçi kıyımıyla adından söz ettiren Koç Holding oldu. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, demokrasi sınavından başarıyla geçildiğini belirterek, 2016 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 31.1 milyar TL gelir elde ettiklerini, ana ortaklık payı net dönem kârının ise 1.4 milyar TL olduğunu açıkladı. “Otomotiv şirketlerimiz, yılın ilk yarısında ticari araç taleplerindeki gerilemeye rağmen güçlü ihracat performanslarıyla hem ciro hem de kârlılıklarını arttırdı” diyen Çakıroğlu, 2016 yılının ilk yarısında Arçelik’in, Avrupa beyaz eşya pazarında pazar payı kazanmaya ve Beko markasıyla adetsel bazda ikinci sırada yer almaya devam ettiğini, Yapı Kredi’nin ise yılın ilk yarısında kârlılığını arttırırken; sermaye, likidite ve pazar payı konumlarını koruduğunu belirtti.

Bir diğer kâr açıklayan firma ise Şişecam Topluluğu oldu. 2016 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla net karı ise 390,5 milyon olan Şişecam Topluluğu’nun 2016 yılı Ocak-Haziran dönemindeki konsolide net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 4 milyar TL’yi aştı.

Yılın ilk 6 ayında cirosunu 1.489 milyon TL’ye yükselten Pegasus Hava Yolları, Ocak – Temmuz ayları arasındaki yolcu sayısını ise yüzde 8,8 artırarak 13.46 milyona çıkardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu