EkonomiHalk Haber'den...Halkın DüşmanlarıİhanetlerTürkiye Gerçekleri

AKP, Halkbank ve THY’yi Satıyor mu?

ABD ile yaşanan Brunson krizinin ardından Türkiye’ye yönelik yaptırım kararlarıyla birlikte Dolar ve Euro fırladı, Türk Lirası ise değer kaybetti. Merkez Bankası ise son 3 ayda dövizdeki tırmanışın önüne geçmek için büyük bir faiz artırımına gitti. Faiz artırımının ardından iş dünyası isyan bayrağını çekti. Bu kriz en çok da vatandaşı vurdu. Birçok ürüne gizli ve açık zam yapıldı.

Hükümet ise bu ekonomik krizle boğuşurken CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş tarafından bomba bir iddia ortaya atıldı. Barış Yarkadaş, THY ve Halkbank’ın Katar’a satılacağını ileri sürdü.

CHP’li Barış Yarkadaş, “AK Parti ekonomideki çöküşü önleyebilmek için THY ve HALKBANK’ı Katar’a satmayı düşünüyor. Formül de bulunmuş: Katar, Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Varlık Fonu’na ortak olacak. 400 milyonluk uçak alımı da bu ortaklıkla ilgili sanırım” mesajını paylaştı.

Barış Yarkadaş mesajına şöyle devam etti:

“AKP’nin HALKBANK’a ilişkin bir diğer projesi ise şu: ABD’de görülen dava bitmeden EMLAK BANKASI’nı yeniden açmak ve HALKBANK’ın faaliyetlerine bu banka üzerinden devam etmek… Tabii tüm bunlar, Katar Fonu ile yapılacak ortaklık görüşmelerinin sonuçlanmasına bağlı…”

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, ekonomik çöküşün sağlık sisteminde çeşitli sorunlara yol açtığını da belirterek, “Hastaneler rapor basacak kağıt bulamıyor. Kağıtlar artık hastalardan isteniyor. Hastaneye gidenler rapor bastırabilmek için yanlarında kağıt götürüyor” şeklinde konuştu.

https://www.halkhaber.org/akit-yazari-haddini-fazlasiyla-asti/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu