Halk Haber'den...

Hakkari’de çığ altında kalanları arayan halk kar üzerinde cuma namazı kıldı

Hakkari’de çığ altında kalanları arayan halk kar üzerinde cuma namazı kıldı. Dondurucu soğukta, kar üzerinde de olsa namazlarını ihmal etmeyen kahraman halkımız bir kez daha kendileri için en önemli olgunun İslam olduğunu göstererek, tüm sorunların tek çözümünün de İslam’da olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

hakkari-kar-ustunde-namaz
Konuyla ilgili haber:

Hakkari’nin İran sınırında 8 gün önce çığ altında kalan 4 İranlıdan 2’sinin cenazesine, kar üstünde kılınan cuma namazının ardından ulaşıldı.
Şemdinli ilçesi Tekeli köyü Tanyolu mezrasında 8 gün önce akrabalarını ziyaretten dönen İranlı uyruklu Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa çığ altında kalmıştı. Çığ bölgesinde kılınan Cuma namazının ardından AFAD, belediye ekipleri, geçiçi köy korucuları ve vatandaşların yaptığı çalışmalar sonucu Faxır Ahmet ve Xebat İsmail’in cenazelerine ulaşıldı. Kayıpların akrabası olan Mehmet Salih, “Bilindiği üzere bugün 8 gündür kayıp olan 4 akrabalarımın arama çalışmaları için 2 ülkedeki bölge halkı seferber olmuştur.
Biliyoruz ve şükür ediyoruz ki ölüm Allah’ın emridir. Fakat evinde ölmek ayrıdır böyle çığın altında kalıp hayatını kaybetmek ayrıdır. Biliyorum ki bugün 2 ülkedeki yaşayan akraba olan bu halkların yürekleri kan ağlıyor bu insanlar için. Umudumuz Allah’tan yakınlarımızı cenazelerini biran önce hepsini bulup ülkemize götürmektir. Akrabalarımızı çığın altından bulmadan gitmeyeceğiz” dedi. Kayıpların yakını olan Ali Salih ise, “4 akrabam çığın altında.
Biri kardeşim, 2 tanesi yeğenim bir tanesi de amcaoğlumdur. 8 gündür yaptığımız aramalar sonucunda 2 sinin cenazesini bulduk. Burada bize arama çalışmalarında yardımcı olan herkese minnettarız. Allah hepsinden razı olsun. Bizim için yaptıkları bu iyiliklerini ömrümüz boyunca unutmayacağız” dedi. Faxır Ahmet ve Xebat İsmail’in cenazeleri Şemdinli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, Şakir Salih ve Adem Mustafa’yı arama çalışmalarının yarın devam edeceği bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu