Halk Haber'den...

Çocuk İstismarından Yargılanan Şeyh Kendini Böyle Savundu: Helaldir!

Konya’da bir cemaatin il sorumlusu olduğunu ileri süren Süleyman Işık’ın (65), olay tarihinde 17 ile 22 yaş arasında olan 5 erkek müridine “cinsel istismarda” bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Cinsel istismar iddiası, tarikattaki sohbetlere katılan bir kişinin, 2018 yılı başlarında Başbakanlık İletişim Merkezi’ne şikayetiyle ortaya çıktı. Şikayette, kendisini cemaatin “sözde” halifesi olarak tanıtan Işık’ın, yaşları 18 yaşından küçük ve büyük kişilere cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, yaşları şu an 22 ile 29 arasında değişen 5 erkek mağdurun ifadesine başvuruldu.

“ŞERİATTA HARAM OLAN, TARİKATTA HELALDİR”

İfadelerde; cinsel istismarların çoğunluğunun 2011 yılından sonra olmak üzere, 2008 ve 2017 yılları arasında gerçekleştiği belirlendi. Mağdurların da o dönemlerde 17 ila 22 yaşları arasında olduğu tespit edildi. Mağdurların ifadelerinde ayrıca, Işık’ın kendilerine dini sohbetler sırasında zikir çektirdiği, yalnız kaldıkları ya da dergâh olarak kullandıkları yeri temizledikleri sırada da “Şeriatta haram olan, tarikatta helaldir”, “Hz. Ali doğduğunda daha süt emmeden Peygamberimizin dilini emmiş ve bu şekilde Peygamberimiz ona ilim aktarmıştır” dediği belirlendi.

Işık’ın, mağdurları bu sözlerle kandırıp ilk önce dudaklarından öperek cinsel istismara başladığı ileri sürüldü.

MANEVİ RÜTBE ALACAKLARINI SÖYLEMİŞ

Işık’ın ayrıca, mağdurlara, “Bu bir rahman durumudur. Bu durumu bilmeyen kişilere anlatmaman gerekir, bana itaat ettiğin zaman manevi olarak rütbe alıp ilerleyeceksin. Bu tarz cinsel ilişkiler, Mevlana ile Şems arasında ilahi aşk ilişkisi, bu yöntemle birbirlerine ilim aktarmışlardır” diyerek cinsel istismarın boyutunu artırdığı iddia edildi.

Işık’ın evinin altında dergâh olarak kullandığı bölümde ve kendine ait iş yerinde mağdurlara cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

“MANEVİ GÜCÜNDEN ETKİLENİP KARŞI KOYAMADIK”

Mağdurlar ifadelerinde, dini bilgilerinin zayıf olduğunu, Işık’ın manevi gücünden etkilenerek karşı koyamadıklarını söyledi. Mağdurlardan bazıları ise Işık’ın kendilerini birbirleriyle de cinsel ilişkiye girmeye zorladığını ileri sürdü.

Soruşturma kapsamında, fiili livataya uğradığı iddia edilen 3 mağdurun alınan doktor raporunda, olay tarihi ve muayene tarihi arasında geçen süre ve iyileşme durumu nedeniyle herhangi bir bulguya rastlanılmadığı belirtti. Ayrıca yapılan aramada, Işık’ın bilgisayarında hayvana yönelik cinsel davranışlara ilişkin görüntüler bulundu.

BUGÜN DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu yargılanan S.I. ve avukatı katıldı. Duruşmada söz alan S.I.’nın avukatı Yiğit Ç., müvekkilinin yaşının dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Müvekkilimin yaşı nazara alındığında, müştekilerin beyanlarının asılsız ve çelişkili olduğu görülecektir” dedi. S.I.’nın sahibi olduğu züccaciye mağazasında cinsel istismar olayı iddialarının da asılsız olduğunu ileri süren Yiğit Ç., iş yerinin fotoğraflarını mahkemeye sunarak, şöyle dedi:

“Dükkanda cinsel ilişki olduğu iddiaları da bize göre doğru değildir. Dükkanın resimlerini ibraz ediyoruz. Bu konuda dükkan komşuları da tanık olarak dinlenebilir. Dükkanın içinin dışarıdan rahatlıkla görüleceği fotoğraflardan anlaşılacaktır. Müvekkilimin üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali yüksektir. Tahliyesini talep ediyoruz.”

Mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delilleri, sanığın üzerine atılan suçun ‘katalog’ suçlardan olması ve hakkında hükmedilmesi beklenilen ceza miktarını da göz önünde bulundurarak S.I.’nın tahliye talebini reddetti.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

https://www.halkhaber.org/o-fotografta-bulunan-kisi-akpde-kritik-koltuga-oturdu/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu