Süleyman DAĞISTANLI

Yoksulların Temel İhtiyacı; İnternet… (!) – Süleyman DAĞISTANLI

yoksul-internet

Yoksulların Temel İhtiyacı; İnternet… (!) -Süleyman DAĞISTANLI

Bakan yapacağı kişinin kendisine “ben bu işten anlamam” dediğinde, “zaten anlasan yapmazdım” diyen zihniyetin günümüzdeki temsilcilerinin aynı yolu izlediğine her gün şahitlik etmekteyiz. Hatta günümüzdeki temsilciler bunun çok daha ötesine geçerek, dışarıdan bakınca başına geçtiği kurumu nasıl inşa edeceğini bilmeyen algısı oluşturan ama gerçekte nasıl yıkacağını iyi bilen kişileri göreve getirmektedir. Aile gibi toplumun temel taşı olan kurumu temsil ettiği, aileye yönelik politikalar geliştirdiği iddia edile bir bakanlığın başına radyoloji uzmanı olan bir tıp doktoru getirdiğinizde, ortaya çıkan manzara ile ilgili söyleyeceğiniz tek cümle “gel keyfe” olacaktır. Ne kadar doğru olduğu tartışmalı olmakla birlikte, 1700’lü yıllarda saray önüne gelen ve ekmek isteyen halkın ne istediğini öğrendikten sonra, “ekmek bulamazlarsa pasta yesinler” diyen kraliçenin söylemine benzer bir haber duyduk bugünlerde.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, yoksul ailelere bedava internet verileceğini, bunun yakın zamanda yasalaşacağını, bununla amaçlanan şeyin çocukları internet kafelerden uzak tutmak olduğunu ifade ettikten sonra asıl amaçlarının ise, kadınlar ve çocuklar için internet kullanımının yaygınlaştırılması olduğunu belirtiyor.
Her eylemleri ve her sözleri ile bir değil birkaç kuş vurmayı amaç edinen, hak söz söyleseler dahi batılı murad eden süfyani sistem ve onun temsilcileri, batılı hayata geçirirken halkın zihninde hakkı hâkim kılmak istedikleri algısını oluşturmayı profesyonelce yapabilmektedirler.
Attıkları her adımda, halktan para koparmak için bahane arayanların, bu halka “bedava” verecekleri tek şey ya “zarar”dır, ya da “bedava” verildiği söylenen her şey bu halktan çalınanlardır, verilme şekli de sadaka verir gibidir. Halkı kuru ekmeğe muhtaç ettikten sonra ekmek fişleri veren, karın tokluğuna dahi çalıştırmadığı için yakacak kömür dahi alamayanlara bedava (!) kömür veren, bunu da halka verilen sadaka gibi lanse edenlerin, bu halkın iyiliğine bir şey yapabileceklerini düşünmek dahi safdilliktir. 1791 yılında yazılan bir kitap da dahi Thomas Paine adlı bir kişi, yoksullara verilen desteğin, sadaka gibi değil, vatandaşlık hakkı olarak verilmesi gerektiğini belirtmiştir. 30 Aralık 2014 tarihinde yayınlanan “Sosyal Yardımlar” (1) adlı yazımızda etraflıca bahsettiğimiz yardım, sosyal devlet, sosyal adalet, yardımların sadaka gibi verilmesi gibi konulara yeniden değinmeyeceğiz.
Parça bütünün, bütün de parçanın aynasıdır. Birkaç gün önce yayınlanan ve basına yansıyan bir haberde; Dünyada 3,5 Milyar insanın gelirinin tamamının, dünyadaki en zengin 62 kişinin gelirine denk olduğu verilmişti. Bu durum Siyonistler ve işbirlikçilerinin yönetimde olduğu tüm ülkelerde de farklı değildir. Böyle bir ülkede geliştirilen politikalar, adaletsizliği önlemek, zengin ile fakir arasındaki farkı azaltmaya yönelik değilse, zenginin daha zengin, yoksulun daha da yoksullaşmasına sebep oluyorsa, o ülkede amaç yoksulları değil, zenginleri korumaktır. Yoksullara yapılan yardımlar(!), verilen haklar(!), halkı sömüren bir avuç azınlığı, öfkeli ve hakkı gasp edilmiş yoksul ve mustazaf halktan korumak içindir. Nitekim İngiltere’de Kraliçe Elizabeth tarafından 1601 yılında çıkartılan ve iki yüz yıldan fazla yürürlükte olan “Yoksulluk Yasası”nın amacı da yoksulları değil, zenginleri korumaktır ve bu sebeple yürürlüğe konulmuştur.
Bir ülkede yardım alan insan sayısı, yapılan yardımın miktarı sürekli artmasına karşın yoksulluk önlenemiyorsa, her geçen gün daha da artıyorsa, o ülkede amaç yoksulluğu azaltmak değil, yoksulları susturmaktır.
Şimdi gelelim “Bedava İnternet” meselesine. Bir ülke düşünün ki, yoksulluktan ısınmak için kömür dahi alamayan ve ulaşılabildiği için, talep ettiği için kömür verilen aile sayısı, 2.200.000. Yani ortalama 10 Milyon insan, ülke nüfusunun 1/7’si. Yine bir ülke düşünün ki, aylık geliri 390 TL’den fazla olmayan ve talep ettiği için olumlu değerlendirilerek yardım (!) edilen hane, aile sayısı, 3 Milyon, yani yaklaşık 15 Milyon. Halkı bu hale düşüren, yiyecek ekmek alamaz, yakacak kömür bulamaz hale getirenlerin, bu yoksulluğu önleyemediği gibi her geçen gün arttıranların kalkıp bu “yoksul ailelere bedava internet vereceğiz” demesi ne acıdır. Yakacak kömür alamayan, aylık geliri 400 TL dahi olmayan on milyonların olduğu bir ülkede halka internet vereceğini söyleyenlerin amacı, yoksulların temel ihtiyaçlarının tamamı karşılanmış da sadece internet eksikleri kalmış izlenimi vermektir. Yine bununla amaçlanan, verilecek internet ile internete bağlanma imkânı olan çocuk ve gençlerin, halkı ifsat etmek amaçlı her türlü pislik ve rezilliğe, oyun ve eğlenceye dalmasını sağlamak, ülke gerçeklerinden uzaklaştırmaktır.
Haberin devamında, bedava internet ile amaçlanan şeyin, çocuk ve gençlerin internet kafelerden uzak tutularak zararlı alışkanlıklardan, bağımlılık yapıcı maddelerden korumak (!) olduğu ifade edilmiş. Peki sormazlar mı adama, madem internet kafelerde bu tür olayların olduğunu biliyorsun, neden bunların önüne geçmeye çalışmıyorsun? Ülkede internet kafe sayısı mı fazla yoksa yoksul aile sayısı mı? Milyonlarca yoksula internet vermek mi daha kolay, internet kafeleri denetlemek mi? Akıl sahibi herkes söylenen şeylerle mücadelenin bu şekilde olmayacağını bilir. Dizi, film, gazete, dergi, reklam afişlerine kadar her türlü pislik ve fuhşiyatı arttırmak için ellerinden geleni yapanların, ülke gençliğini zararlı alışkanlıklardan korumak gibi bir amacı olabilir mi?
Bu haberi duyan halkın çoğunluğunun tepkisi, tek eksiğimiz internet mi kaldı demesi, halkımızın bilincine işaret etmektedir. Siz elinizden gelen tüm hileleri dökün bakalım, bu halk tüm oyunları başınıza çevirecek, verdiğiniz interneti kullanma imkânı bulanlar da sizlerin pisliklerini ifşa etmek için kullanacaktır inşallah.
İlahi! Halkların dünya ve ahretini harap etmeyi amaç edinen, onları bir kuru ekmeğe muhtaç eden, halktan çaldıklarını halka sadaka gibi veren, halkı yoksullukla ve yoklukla korkutarak varlıklarını korumaya çalışan tüm zalimlerin hilelerini başlarına çevir, onların dünya ve ahretlerini harap eyle… Amin.

(1) https://www.halkhaber.org/2014/12/30/sosyal-yardimlar-suleyman-dagistanli/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu