Kaynaklar'dan...

Venezuela’da asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı

venezuela-secim

Venezuela’da asgari ücretin 1 Eylül itibariyle yüzde 50 oranında artırılmasına karar verildi.

Venezuela’da yüksek enflasyon ve ekonomik kriz işçi ve emekçilerin yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Nicolas Maduro hükümeti ABD destekli patronların ‘ekonomik savaşı’ olarak tanımladığı krize karşı sık sık ücretlere zam yapıyor. Ülkede önceki gün yapılan açıklama ile asgari ücret 1 Eylül itibariyle yüzde 50 oranında artırıldı.

Telesur’un haberine göre zamdan, kamu ve özel sektörde çalışan 11 milyondan fazla işçi yararlanacak. Zammın sosyal koruma sistemine bağlı 3 milyon 81 bin emeklinin de yararlanacağı belirtiliyor.

Zammın açıklaması Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından yapıldı. Yaklaşık 15.051 bolivar (resmi kurda 10 bolivar 1 dolar ediyor) olan asgari ücret 22.576 bolivara yükseltilmiş oldu. Maduro, gıda yardımının da artırılacağını söyledi.

Venezuela Devlet Televizyonu’da konuşan Sosyal Çalışmalar Bakanı Oswaldo Vera, zammın ‘ekonomik savaş’ karşısında halkı korumak için yapıldığını söyledi.

Venezuela hükümeti sadece 2016 yılında asgari ücrete üç defa yüksek oranlarda zam yaptı. Ancak yüzde 100’ü geçen enflasyon ve temel maddelere erişimde sorun yaşanması nedeniyle Venezuela emekçiler için geçim sıkıntısı sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu