Kaynaklar'dan...

Fıtrattır, Fıtrat!

Fıtrattır, Fıtrat!
fitrattir-fitrat

18 işçinin su altında kaldığı Karaman’ın Ermenek ilçesindeki madenle ilgili üç ‘ölümcül gerçek’ ortaya çıktı: Daha önce iki kez su basmasına rağmen hiçbir önlem alınmadı; ocağa bu yıl haziran ayında yapılan denetimde ‘kapatılmasını gerektiren’ bir eksikliğe rastlanmadı; firma ‘masraflı’ olduğundan yemek servisini kestiği için madenciler eskiden dışarda oldukları saatte içerde yemek yiyordu.

Dün saat 12:15’te su basması sonucu meydana gelen göçüğün ilk kez yaşanmadığı öğrenildi. Olaydan sağ kurtulanlarla ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler “Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı böyle olmazdı” dedi.

Torba Yasa’nın çıkmasıyla maaliyetlerinin arttığını savunan firma yetkililerinin işçilere daha önceden sunduğu yemek servisini kestiği öğrenildi. Bu nedenle kanunun ardından öğle yemeklerini madende yemeye başlayan işçiler, “Öğle yemeğini madende yemeselerdi bu yaşanmazdı” dedi.

Maden son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu yıl 19- 20 Haziran tarihlerinde denetlenmiş. Madenin kapatılmasını gerektiren bir eksikliğe rastlanmamış. ‘Kapatılma gerektirmeyen eksiklikler’den dolayı ise şirkete 9 bin lira idari para cezası kesilmiş.

Maden ocağı, yeni yasanın çıkmasından sonra bir ay kapalı kaldıktan sonra 25 gün önce yeniden açılmış.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu