Kaynaklar'dan...

Kent ormanı yapmak için ağaç kesen tek devlet Türkiye’dir herhalde…

kent-ormani

Beykoz’da dünyanın en büyük şehir ormanlarından biri olacağı iddiasıyla başlatılan Elmalı Kent Ormanı projesi için bölgede ağaç kesimine başlandı!

Anadolu yakasının önemli su kaynaklarından Elmalı Barajı havzasında sosyal donatı alanları ve mesire yerleri için mevcut orman örtüsü kesilerek alan açılıyor.

Başbakanlığın talimatı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın denetiminde, İstanbul’un içme suyu kaynaklarından Elmalı Barajı yakınlarında bulunan 8 milyon metrekarelik ormanlık alanda başlatılan ‘Elmalı Kent Ormanı 7 Bölge-7 Park’ projesinin neden olduğu doğa tahribatı uydu görüntülerinden açık biçimde görülebiliyor.

Projede, Türkiye’nin yedi bölgesi bölgesi ve 81 ili, restoran, kafe, mescit ve sosyal tesisler gibi donatı alanlarının yer aldığı yedi mesire alanında temsil edilecek.

Projeye göre, TEM otoyolu kenarında kalan ormanlık arazide yürüyüş ve bisiklet parkurları, paintball ve spor alanlarının yanı sıra yenilebilir bitkiler caddesi, kuş dünyası, lale bahçeleri yer alacak.

Yedi adet köprünün inşa edileceği baraj gölü etrafında ise piknik alanları yer alacak. Alana giriş için yedi ayrı kapının inşa edileceği proje kapsamında, TEM otoyolu ile baraj gölü arasında kalan ormanlık alanın ‘yabani hayat için tahsis edildiği’ belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu