Kaynaklar'dan...

Venezuela’da 2003’ten beri elektrik fiyatı zamlanmadı ve çok çok ucuz…

venezuela-elektrik

Elektrik krizi yaşayan Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, tasarruf sağlayabilmek için gelecek iki ay boyunca kamu çalışanları için cuma günlerinin resmi tatil olacağını duyurdu. Muhalefet ise karara karşı çıkıyor.

Maduro konuşmasında tüm Venezuelalılara da seslenerek elektrik tüketimini azaltmalarını ve tasarruf yapmalarını istedi. Latin Amerika’nın en büyük elektrik tüketicisi olan Venezuela’da haftalardır devam eden enerji sıkıntıları, günlük hayatı olumsuz etkiliyor ve periyodik olarak elektrik kesintilerine gidiliyor.

Maduro’ya göre, halkın alacağı önlemlerle ülkedeki elektrik tüketimi yüzde 20 oranında düşürülebilir. Konuşmasında kadınlara ayrıca seslenen Maduro, “Saç kurutma makinelerinizi biraz daha az kullanın. Ben her zaman kadınların saçlarını kendi halinde kurumaya bıraktıklarında daha güzel olduğunu düşünmüşümdür” dedi.

Elektrik üretiminin yüzde 70’inin hidroelektrik santralleriyle sağladığı Venezuela’da olumsuz hava koşulları santrallerdeki üretimi düşürmüş durumda.

Venezuela’da kullanılan toplam elektriğin yüzde 40’ının kayıp-kaçak olduğu tahmin ediliyor. Pek çok evde elektrik sayacı bulunmazken, sayaç bulunan evlerden de kilowatt/saat başına sadece 0.03 dolar ücret alınıyor.

Ülkenin Eski Lideri Hugo Chavez, 2003’te elektrik ücretlerini dondurmuş ve o tarihten bu yana da elektrik fiyatlarında bir değişiklik olmamıştı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Adam neden acaba “elektriğe basayım zammı millet az kullansın” dememiş.. Çok acayip yaHu.. Biz böyle bildik, şimdi elin Hristiyanı böyle yapınca İsevi Müslümanlar geldi aklıma..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu