Kaynaklar'dan...

İşçiler ne şeker alabildi ne çocuğuna kıyafet!

atilan-isciler

Bayrama direnişle giren Avcılar Belediyesi işçileri ve Tedi işçileri, ne şeker alabildiklerini ne de çocuklarına kıyafet alabildiklerini söyledi.

Kurban Bayramı’na direnişle giren Avcılar Belediyesi işçileri ve Tedi işçileri, bu bayram ne şeker alabildiklerini ne de çocuklarına kıyafet alabildiklerini söyledi. Tedi işçileri, “Patron dostlarıyla birlikte güzel bir bayram geçirecekken, biz işçiler cebinde 5 kuruş olmadan geçireceğiz” derken, Avcılar Belediyesi işçileri de “İki bayramı da direniş çadırımızda karşıladık” dedi.

Limter-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Tedi işçilerinden, İşyeri Baştemsilcisi Ertan Tekin “Direnişimiz son hızıyla devam ediyor” dedi. Direnişin bayram öncesi bitmesini istediklerini, bu konuda ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiklerini belirten Tekin, “Bunun bitmesi için bir talebimiz vardı. İşe geri dönmek. Ayın 20 ya da 21’inde bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmelerde elemanların alınması konusunda bir masa kurulacak” dedi.

“Mutlu bir şekilde bayrama giremiyoruz” diyen Tekin yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı: “Dayanışmadan gelen, yaptığımız çakmaklardan gelen paralar var. Bu para bütün arkadaşlarımızı mutlu edecek miktarda değil. ‘Aramızda yüzer lira bayram parası dağıtsak mı’ dedik ama ileride bu para lazım olur diye yapamadık. Şimdi 5 kuruş para yok cebimizde. Ne şeker alabildik ne çoluk çocuğa kıyafet. İşçi arkadaşların hepsinin ekonomik durumu aynı. Bu bayram işçilerin kara bayramı.”

Patronun bu bayramda sevdikleriyle dostlarıyla güzel bir bayram geçireceğini ifade eden Tekin, “İşçiler bu bayramı direnişin vermiş olduğu mutlulukla ama parasız geçirecekler” dedi.

Avcılar Belediyesinden atılan işçi sayısı da en son 325 oldu. Yakın dönemde arkadaşlarından birinin intihar girişiminde bulunduğunu anlatan belediye işçileri, “Bu girişimden sonra başkan yardımcısı, meclis üyeleri, vali, kaymakam, emniyet müdürü söz vermişlerdi. Atılan işçileri geri alacaklardı. Ama hâlâ olumlu bir adım yok” dedi. Bayrama da buruk girdiklerini anlatan işçiler, “İşçinin durumu belli zaten. Bir paket sigara alamıyor.

Çalışmadıkları için, ceplerinde çocuklarına verebilecekleri harçlık bile olmadığı için bayramı kutlayamayacaklar. Evlerine şeker alamadı, çocuklarına yeni kıyafet alamadı. Kurbanı zaten söylemiyorum. Hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Bu bayram kursağımızda kaldı” dedi.

Belediye işçileri şunları anlattı: “Bu bayram son atılan işçilerin ilk kara bayramı. Bizim de ikinci kara bayramımız. İki bayramdır Avcılar Belediyesi önünde direnişteyiz. Alanlarda ‘Emek en yüce değerdir’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, buradaki insanları görmesini istiyoruz.”

İSTANBUL, Gebze/Kocaeli, Gemlik/Bursa, Mersin, İskenderun, İzmir ve Samsun’da faaliyet gösteren ve 600 işçinin çalıştığı Medlog Lojistik’te DİSK/Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler bayramı direnişte karşılıyor. Sendikadan yapılan açıklamada işten atılan işçi sayısının 9 Eylül itibariyle 130’a çıktığı belirtilerek, direnişin işten atılan tüm işçiler geri dönene kadar süreceği bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu