Kaynaklar'dan...

Uyuşturucu çeteleri Sur’da bir kadını öldürdü

uyusturucu

Sur’daki uyuşturucu çeteleri, kendilerini uyaran bir esnafın eşi Hüzna Kastarlı’yı öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesi İnönü Caddesi İskenderpaşa Sokağı’nda dün saat 17.00 sıralarında çay ocağı sahibi Medeni Kastarlı ve kardeşi Adnan Kastarlı, uyuşturucu satan 15 kişiyi uyarmasıyla sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle uyuşturucu satıcıları silahlarını çekerek, çay ocağına ve sokağa rastgele ateş açtı. Saldırıda çay ocağı önündeki Kastarlı’ın eşi Hüzna Kastarlı sol göğsünden aldığı kurşunla olay yerinde yaşamını yitirirken, akrabaları Mehmet Kastarlı ve sokaktan geçen ismi öğrenilmeyen bir yurttaş yaralandı. Yaşamını yitiren Kastarlı dün gece saatlerinde Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi.

Haber verilen ambulans bir saat sonra gelirken, 9 çocuk annesi Kastarlı’nın cansız bedeni Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayda yaralanan iki kişi ise, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Medeni Kastarlı’nın kardeşi Metin Kastarlı sokaktan 200 metre ötede polis kontrol noktası olmasına rağmen polisin olaydan bir saat sonra geldiğini belirterek, uyuşturucu çetelerinin her gün ellerini kollarını sallayarak uyuşturucu sattığını söyledi.

Polislerin, siyasi olaylarda anında sokakları bastığına dikkat çeken Kastarlı, ilçeye getirilen yasaklarla uyuşturucu çetelerinin sokakları kontrollerine aldığını, hırsızlık ve uyuşturucu satmalarına da göz yumulduğunu dile getirdi. Sur Kaymakamlığı binasının arka güvenlik kameralarının saldırının olduğu sokağı cepheden gördüğünü kaydeden Kastarlı, kaymakamlıktan kamera kayıtlarını istemelerine rağmen burada görevli polislerin, “başlarının belaya gireceği” gerekçesiyle kayıtları vermediğini de aktardı.

Öte yandan saldırıyı yapan gruptan üç kişinin sabah saatlerinde teslim olduğunu diğerlerinin ise halen kayıp olduğu öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu