Kaynaklar'dan...

Bolivya lideri Evo Morales, ABD ve korsan İsrail’i topa tuttu

evomorales

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales BMGK’da yaptığı konuşmada, ABD’nin “terörizm ve uyuşturucu ticareti” ile dünyayı yönettiğini ve işgal ettiğini açıkladı.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda (BMGK) yaptığı konuşmada, ABD ve İsrail’İ hedef aldı.

Toplantı için New York’ta bulunan Morales, “İsrail’in savaş kışkırtıcısı politikaları dünyanın en barbar örneklerinden biri” diyerek İsrail’i sert bir dille kınadı. Morales; “Filistinlilere dönük soykırımı durdurmamız gerekir” dedi.

ABD’nin Küba üzerindeki ambargoyu kaldırması gerektiğini söyleyen Bolivya Devlet Başkanı, ülkelerindeki ABD üslerini kapı dışarı ettikleri süreden bu yana uyuşturucu kartelleriyle olan mücadelelerinin ivme kazandığını belirterek; “Terörizm ve uyuşturucu ticareti, ABD’nin dünyayı işgal ve kontrol etmede kullandığı ikiz kardeşler” dedi.

“Kapitalizm insanlığın, yaşamın ve gelecek nesillerin en büyük düşmanıdır, Dünya Ana’yı yok eder, serveti sayılı ellerde toplar ve yoksulluk üretir” ifadelerini kullanan Morales, yeni bir dünya sistemi inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu