Kaynaklar'dan...

Tariş grevi kararlılıkla sürüyor

taris-grevi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bulunan TARİŞ Entegre Üzüm İşletmelerinde çalışan işçilerin 8 Ağustos’ta başlayan grevi sürüyor.

Dün sabah fabrika önünde ana giriş kapısında direniş yapan işçileri gören İşletme Müdürü, greve çıkmayıp çalışan 40 dolayında işçi ve personeli yan giriş kapısından içeriye almak zorunda kaldı. Bunun üzerine grevdeki işçilerin de bu kapıya yönelmesi ile işçilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
320 işçinin mevsimlik olarak çalıştığı üzüm işletmesinde çoğunluğu kadın olan işçilerin 260’ı grevde bulunuyor. İşçiler kendi arkadaşları olan bazı hatırlı-torpilli işçilerin greve destek vermeyip işbaşı yapmalarına tepkili. Vardiya çıkışında, grev kırıcıları ve işletme yöneticilerini protesto ediyorlar.

İşçileri desteklemek üzere az da olsa halktan da katılım olurken, Sendika yönetimi ilçenin pazar yerinde ve meydanlarında halkı bilgilendirme amaçlı el ilanları dağıttı.

İşçilerin de üreticileri grevle ilgili bilgilendirmek ve desteklerini istemek amacıyla köy gezileri yapma talebinin olması grevin kararlılıkla devam edeceğini gösteriyor.

Greve çıkan işçilerin üç temel talebi bulunuyor; eşit sürede çalıştırılmak, 100 lira dolayında ücret zammı ve 45 gün üzerinden hesaplanan kıdem tazminatlarının 30 güne düşürülmemesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu