Kaynaklar'dan...

Soma’da şehid olan Zeynel Uzar’ın yakınları hükümete tepki gösterdi

soma-maden-girisi

Soma’daki faciada hayatını kaybeden madencilerden birisi de 32 yaşındaki Zeynel Uzar’dı. Uzar’ın yakınları cenaze töreninde, “Devlet utansın biz değil. Kömür dağıtsınlar, oy alsınlar, Bilal’e gemi alsınlar. Paraları ayakkabı kutularında saklasınlar” diye isyan etti.

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden faciasında ölen işçilerden 32 yaşındaki Zeynel Uzar, memleketi Aydın İncirliova’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Uzar’ın eşinin iki aylık hamile olduğu öğrenildi.

Çalışmak için bir yıl önce Soma’ya giden, evli ve bir çocuk babası Zeynel Uzar’ın cenazesi, bugün, İncirliova’nın Erbeyli Mahallesi’ndeki evine getirildi. İki aylık hamile olan eşi Esin Uzar ve annesi Türkan Uzar, ölen işçi Zeynal Uzar’ın yüzünü görmek istedi. Bu sırada fenalaşan Esin Uzar’a sağlık görevlileri müdahale etti. Ardından evinden alınan cenaze omuzlarda taşınarak Erbeyli Camii’ne götürüldü. Uzar’ın cenazesi, cenaze namazı sonrası Erbeyli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Faciadan hükümeti sorumlu tutan Uzar’ın bazı yakınları, “Devlet utansın biz değil. Kömür dağıtsınlar, oy alsınlar, Bilal’e gemi alsınlar. Paraları ayakkabı kutularında saklasınlar” diyerek tepki gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu