EkonomiHalk Haber'den...Halkın DüşmanlarıİhanetlerSiyasetTürkiye GerçekleriYalanlar

Skandal Karar! 16 Bakanlık Büyük Şeytan Amerika’ya Bağlandı!

Hükümet, Türkiye’de ekonomiyi bilen hiçbir akademisyen, bilimadamı, yönetici vs kalmamış gibi ekonomiyi ABD’li bir şirkete teslim etti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye ekonomisinin yönetimi” için ABD’li yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdiklerini açıkladı. Skandal karara göre, ABD’li şirket, “16 Bakanlığın çalışmalarını” kontrol edecek. Yani, Türkiye, ekonomisini emperyalist bir şirkete bırakacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında patronlara seslendi. Albayrak burada “Türkiye ekonomisinin yönetimi” için ABD merkezli McKinsey danışmanlık şirketi ile çalışacaklarını açıkladı. Geçen hafta açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile ilgili konuşan Albayrak, “gerçekçi bir program” olduğunu öne sürdüğü YEP’in üç ana başlığı kapsadığını vurgularken, bunları dengelenme, disiplin ve dönüşüm olarak sıraladı.

BİR ÇEŞİT “MODERN DÜYUN-U UMUMİYE”

Yeni Ekonomi Programı’nın temel öğelerinden biri olan “değişim” ile ilgili yeni bir birim kurduklarını söyleyen Albayrak, “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” dedi. Bir bakıma, ABD’li şirket 16 bakanlığı bizzat kontrol edecek. Bir çeşit “modern Düyûn-u Umumiye” gibi çalışacak.

16 BAKANLIĞI KONTROL EDECEK

Özellikle değişim ile ilgili yeni bir birim kurduklarını aktaran Albayrak, “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” dedi.

“Finansal sektörün belkemiği olan bankaları desteklemeye devam etmek için her türlü seçeneğe sahibiz” ifadelerini kullanan Bakan Albayrak, gelecek 12 ayda özel sektörde döviz riskinin görülmediğini söyleyip, “Türkiye öngörülebilir gelecekte doğru yolda ilerleyecek ve ekonomide daha önemli adımlar atılacak” diyerek sözlerini tamamladı.

https://www.halkhaber.org/sen-de-mi-intihar-mektubu-yazdin/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu