Kaynaklar'dan...

RTE Üniversitesi’nde Skandal Sürüyor!

RTE

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, geçtiğimiz aylarda verdiği öğretim üyesi ilanına kimleri alacağını da yazmış, skandal sonrası rektör istifa etmişti. Olayın ardından ilanda yer alan iki ismin üniversitede göreve başladığı ortaya çıktı.

Rize’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) adına ağustos ayında bir ilan verilmişti. İlan, Basın İlan Kurumu aracılığıyla ulusal bir gazetede yer almıştı. İlanda, Tıp, Mühendislik, Fen Edebiyat Fakültesi’ne 1’er, Su Ürünleri’ne 2 doçent, İlahiyat Fakültesi’ne ise bir Yard. Doç. alınacağı belirtilmişti. Ancak ilanda kriterler yerine doğrudan alınacak akademisyenlerin isimleri yer almıştı. Örneğin Tıp Fakültesi için aranan öğretim üyesinin karşısında Ahmet Pergel ismi yer alıyordu. Pergel’in isminin yanında ise “Doçentliği alamadı, sorulacak” notu bulunuyordu. Yine Fen Edebiyat Fakültesi’ne alınacak öğretim üyesinin karşısında ise Murat Tomakin’in adı yer alıyordu. Tomakin’in isminin yanına ise “İzinli” notu düşülmüştü. Diğer isimler ise Mühendislik Fakültesi Can Coşkun, Su Ürünleri Fakültesi Sabri Bilgin, Su Ürünleri Fakültesi Huriye Karabulut ve İlahiyat Fakültesi Musa Balcı’ydı. O isimlerden Sabri Bilgin ve Murat Tomakin’in her şeye rağmen görevlerine başladıkları tespit edildi.

Bir kadroya yerleşmek için insanlar yıllarca uğraş verip binlece TL harcamaları göz önünde bulundurulursa böyle bir durumun kul hakkının en üst perdeden ihlali anlamına geleceği izahtan varestedir.

Yönetimde bulunanların bir üniversitede dahi bu tür kayırmalar yapması bu yöneticilerin bağlı olduğu devletin üst kademelerindeki insanların ne tür işler yapabileceğinin göstergesidir…

Kaynak: http://mihenkhaber.com/2013/12/01/rte-universitesinde-skandal-suruyor/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu