Kaynaklar'dan...

Tayyip, Soma halkının tepkisini yaptırdığı Ak Saray’ı gezerek unutacak

Basbakanlik_sarayi

Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılacağı iddia edilen Atatürk Orman Çiftliğinde yürüyen inşaat çalışmalarını teftiş öncesinde, saat 13.00 civarında tüm çalışanlar tahliye edildi. Erdoğan’ın işçi protestosundan korktuğu için inşaat alanını boşalttırdığı düşünülüyor.

Atatürk Orman Çiftliği arazisinde gerçekleşen talan sonucunda hukuksuz bir şekilde yürüyen Ak Saray (Başbakanlık Hizmet Binası) inşaatında bugün ilginç anlar yaşandı. Saat 13.00’ten itibaren Rönesans Holding bünyesinde çalışan işçilerin tümü tahliye edilerek tatile çıkarıldı. Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre Başbakanlık yetkilileri tarafından bir teftiş ziyareti gerçekleşeceği öğrenildi. Ziyareti gerçekleştirecek kişilerin içinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da adı geçiyor. Bu da Soma’da yaşananlardan dolayı Erdoğan’ın yeni bir işçi protestosuna maruz kalmaktan korktuğu için işçilerin tahliye edildiği yorumlarına sebep oldu.

Ak Saray’a Başbakan tarafından ziyaret gerçekleşip gerçekleşmediği hala netliğini koruyamamışken bir yetkilinin işçilere ‘Beyefendi gelecek, binayı tahliye edin’ şeklinde bir konuşma yapıldığı bilgisi iletildi. Ayrıca yine işçilerden alınan bilgiye göre daha önceki Başbakanlık ziyaretlerinde tahliye durumunun söz konusu olmadığı, bu uygulamanın ilk kez gerçekleştiği ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu