Kaynaklar'dan...

Nusaybin’de susuzluğa tepki için itfaiye aracını rehin aldılar

mardin-eylem

Nusaybin’de sürekli su kesintilerini protesto etmek isteyen halk, bir itfaiye aracı ve içindekileri rehin aldı.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde su kesintisine tepki gösteren vatandaşlar, bir başka mahalleye su götüren itfaiye aracını durdurup 3 eri rehin aldıktan sonra yolu trafiğe kapattı.

Nusaybin İpekyolu Mahallesi’nde su kesintilerinden dolayı halk Dalin Sokağı’na su götüren Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye aracı ve 3 erini rehin aldı. Su kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar, itfaiye aracının sokaktan çıkmasına izin vermedi. Ellerindeki su bidonlarıyla sokak başında oturan kadınlar, su kesintileriyle ilgili belediye yetkililerinden söz alıncaya kadar itfaiyeyi mahallede tutacaklarını söyledi.

Yaklaşık 1 saat boyunca rehin alınan itfaiye aracı ve 3 personelinin çıkmasına izin vermeyen vatandaşlar, MARSU yetkililerini arayarak eylem hakkında bilgi verdi. MARSU yetkilileri gelmeyince, ilçede yangın çıkma ihtimali üzerine mahalle sakinleri itfaiyenin sokaktan çıkmasına izin verdi.

Mahallede yapılan su şebekesinin 15-20 hanenin ihtiyacını ancak karşılayabildiğini belirten belirten mahalle sakinlerinden Halime Acar, Fehime Alğan, Selim Acar ve Hasan Alğan, mahallede hane sayısının 400’e ulaştığını ancak su şebekesinin bu sayının ihtiyacını karşılamada yetersiz kaldığını söylediler.

Mardin ve Kızıltepe’ye giden içme suyu şebekesinin mahallelerinden geçtiğini kaydeden vatandaşlar, bir çözüm bulunmaması halinde su şebekesini kapatacaklarını bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu