Kaynaklar'dan...

Okul inşaatında çalışan işçilerin ücretleri ödenmiyor

İmam hatip okulu inşaatında çalışan 15 işçi toplam 170 bin TL olan alacakları ödenmediği için eyleme başladı. Çatıya çıkan işçiler,ücretleri ödenene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sakarya İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan imam hatip lisesi inşaatında çalışan işçilerin bile ücretleri üç aydır ödenmiyor. Taşerona havale edilen inşaatta çalışan 15 işçi firmadan 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle inşaatın çatısına çıktı. Kendilerini iknaya çalışanlara kiremit atan işçiler, çatıyı da ateşe verdi. İşçilerin çatıdaki eylemi dün geceden beri sürüyor.

İşçiler 3 aylık ücretleri olan yaklaşık 170 bin liranın müteahhit firma tarafından kendilerine ödenmediğini belirtiyor. “Paramız gelmezse inmeyiz” diyen işçiler, kendileriyle görüşmek isteyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de “Müteahhit gelsin” diyerek tepki gösterdi, kiremit fırlattı. Eylemci işçiler bir süre sonra çatıyı ateşe verdi. Daha sonra yangın söndü. Gece boyu çatıda kalan işçilerin eylemi gündüz de sürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu