Kaynaklar'dan...

Millet vekillerine yapılan kıyak yasaya ilginç savunmalar; Ehliyet ruhsat sarup bizi rencide ediyorlar

Milletvekillerinin kendileri için çıkardığı “kıyak yasasına” ilginç savunmalar gelmeye devam ediyor. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, polisin kendisinden ehliyet ruhsat istemesinden rencide olduğunu belirterek yasayı savundu.

Dün mecliste bir basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, gazetecilerin milletvekili yasasına ilişkin sorusuna karşılık ilginç bir yanıt verdi.
Bülent Arınç’ın içi rahat: Bugün eleştirir, yarın unuturlar

Milletvekillerinin farklı bir statüde olmaları dolayısıyla bazı farklılıkların verilmesinin doğal karşılanmasını isteyen Yeniçeri, “vatandaşın SGK ücretleri artarken vekillere ömür boyu SGK güvencesi verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, “Milletvekiline bu tür bir ayrıcalık tanımak yerine vatandaşa böyle bir ayrıcalık tanımak gerekli ama milletvekilini de güçlü kılmak durumundasınız. Milletvekilliğini yapması için kendisini güçlü hissetmesi lazım. Milletvekiliğini güçledirmeden demokrasiyi güçlendiremezsiniz” şeklinde tuhaf bir yanıt verdi.

Yeniçeri daha sonra yasayı çok daha ilginç şu cümlelerle savundu: “Kütahya’ya gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu ‘radara yakalandınız’ dedi. Şoför ‘araçta milletvekili var’ dedi. Polis, emir komuta içerisinde ‘ruhsat, ehliyet’ dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu