Kaynaklar'dan...

Metro ve Beğendik mağazaları mücadele alanı olacak

Hileli iflasla kaybettikleri haklarını geri almaya çalışan Real Market işçileri bir mücadele planı çıkardıklarını duyurarak “Metro ve Beğendik mağazaları mücadele alanımız olacak” dedi.

Real Market işçileri Güneşli’deki Metro Gross Market Genel Müdürlüğü önünde bir açıklama yaparak 2014 yılına kadar biriken haklarını istedi. 1475 sayılı Yasa’nın 14. maddesine göre; Metro AG’ye bağlı Real Hiper Marketleri Zinciri A.Ş işyerinde geçen çalışma sürelerine ilişkin kıdem tazminatlarının ödenmesi için hazırlanmış olan ihtarnameleri Genel Müdürlüğe verdiler.

Hileli iflasla işten atılan bin 700 işçi şirketin satılması sonucunda 2014 yılında Metro AG’den Beğendik Grubu’na devredilmişti.

Real Market işçileri açıklamada “Hileli iflasa, hakların gasp edilmesine, sarı sendikacılığa karşı mücadeleye devam ettiklerini” vurgulayarak “Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz, direne direne kazanacağız” dedi.

İşçiler adına yapılan basın açıklamasında Real Hiper Market üzerinden yapılan hilenin ayrıntılarına yer verildi. Açıklamada Real Hiper Marketler A.Ş.’yi devralan Hacı Duran Beğendik’in şirketi babası Mehmet Beğendik’e devrettiği vurgulanırken şu ifadelere yer verildi:

“Tedarikçi firmalarla mal alımı yaparak özel anlaşma sürdürüldü. 13 Real mağazasının 9’u kapatıldı. Kapatılan mağazaların demirbaşları kanunsuz şekilde satılarak, geliri Real yerine Beğendik’e gönderildi. Kayyum denetimine rağmen Beğendik’e gayri resmi para aktarımı sürdürüldü. Kısaca zor durumda olan Beğendik’i kurtarmak için Real’in içi yavaş yavaş boşaltıldı”

Yaşanan sürecin Metro ile Beğendik arasında ortaklaşa bir senaryonun yazıldığı şüphesine dikkat çekilen açıklamada, “Hileli iflas yoluyla gasp edilen haklarımızı alıncaya kadar Metro ve Beğendik mağazaları önünde yasal- meşru eylemlerimiz sürecektir” ifadelerine yer verildi.

İşçiler, mağaza temsilcilerinin bir araya geldiğini ve bir mücadele programı çıkarttığını duyurdu. “Önümüzdeki günlerde tüm Metro ve Beğendik mağazaları mücadele alanımız olacak” diyerek programlarının doğrultusuna dair bilgi verdiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu