Kaynaklar'dan...

Çatışmada 2 kulağını kaybeden gaziye devlet işitme cihazı almadı

gazinin_sessiz_isyani

Zorluklara göğüs germeye çalışan Gaziler, bazen öyle şeyler yaşıyor ki duyanın yüreği sızlıyor. Çatışmada 2 kulağını birden kaybeden Ahmet Solmaz, sorunları dağ gibi biriken gazilerimizden biri. Devlet, duymasını sağlayacak işitme cihazının bedelini karşılamayınca bankadan kredi çekmek zorunda kaldı. Tek derdi çocuklarının ‘baba’ deyişini duyabilmek olan Gazi Solmaz, borcunu ödeyemediği için tam 4 kez cezaevine atıldı.

1996’da girdiği çatışmada yitirdi duyma yetisini. Dile kolay 2 kulağı birden…Gaziye o yıllarda biyonik kulak takıldı ancak aradan 15 yıl geçince cihazın değiştirilmesi gerekti.

Doktorlar, yeni kulaklığın masrafını devletin karşılamayacağını söyleyince, çareyi kredi çekmekte buldu. Evlatlarının sesini duyabilmek için soktu elini taşın altına. Ama o taş, taş olmaktan çıktı bir kaya gibi yığılıp kaldı üzerine.

Ve ne olduysa ondan sonra oldu. Gazinin işitme cihazı çalındı. Taksitlerini ödeyemediği 18 bin liralık borç 5 yılda 400 bin liraya çıktı. Maaşına haciz konuldu Gazi Solmaz’ın. 4 çocuğunun sesini duyabilmek için girdiği o borç yüzünden hapse girdi hem de 4 kere.

Gazi Solmaz’ın isteği para değil. Kulaklarını istiyor, bir de gençliğini.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu