Kaynaklar'dan...

Soma’da yüzlerce madencinin cesedi çıkarılmadan maden ocağı kapatıldı

soma-maden-cenaze

Soma’da yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği kömür madeni içeride kalan cesetler çıkarılmadan boşaltıldı.İki ocak ağzının tuğla örülerek kapatıldığı açıklandı.

Eynez mevkisindeki maden ocağı sahasına girişler, arama kurtarma çalışmalarının sonlanmasıyla basın mensupları da dahil görevli olmayan herkese kapatıldı.

Madende görev yapan gazetecilerin sabah saatlerinde çıkarıldığı sahada, sadece İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri ile jandarma personeli ve maden çalışanları bulunuyor.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığının aldığı kararla tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulduğu sahada, facianın nedenini ortaya koyacak deliller aynı kalmak koşuluyla yangının yol açtığı tahribatın giderilmesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 301′e yükseldiğini belirterek, tüm işçilerin çıkarıldığını söylemişti.

Maden faciası başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bazı şehirlerde protesto edilmişti.

Manisa Valiliği Soma’da tüm gösteri, protesto ve yürüyüşleri yasakladı. Polis ilçe girişinde otobüs ve otomobilleri durdurup, neden geldiklerini sordu. Bazı kişilerin Soma’ya girişlerine izin verilmedi. İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli’den komando birlikleri gönderildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu