Kaynaklar'dan...

Madenci eşinden Enerji Bakanı’na tepki: İşçiler hakkını arayamadı, onların yerine ben arayacağım!

ermenek-yakin

Karaman’ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiye beş gündür ulaşılamazken, eşinin yolunu gözleyen bir kadın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı protesto etti.

Eşi madende mahsur kalan kadın bakana yaklaşıp, “Bu işçiler haklarını arayamadı. Onların hakkını ben arayacağım” diye bağırdı.

Protesto, Taner Yıldız’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le birlikte madende mahsur kalan işçilerin yakınlarıyla birlikte yemek yemesinden sonra gerçekleşti.

Bakanların yemek sonrası çadırdan ayrıldığı sırada, eşi mahsur kalan kadın Yıldız’a yaklaşmak istedi. Yakınlarının engellemeye çalıştığı kadın, Bakan Yıldız’a “Bu işçiler haklarını arayamadı. Onların yerine ben arayacağım. Bakanlar bana ‘Çalışıyoruz’ diye söz verdi. Hani nerede? Çalışanlar orada, işte yerin altında. O mühendisi dün yukarıda yakalayıp dövmüşler. O mühendisin yakasına yapışıp neden bana getirmediler. Ben onun dersini verirdim” diye bağırdı. Bakan Yıldız’a tepki gösteren madenci eşi, yakınları tarafından uzaklaştırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu