Kaynaklar'dan...

Erbil’i koruyamayan Peşmerge, Kobani’yi mi kurtaracak?

pesmerge-suructa

Erbil’i koruyamayan Peşmerge, Kobani’yi mi kurtaracak? Daha önce IŞİD’in Erbil’e saldırısı sırasında Irak ordusunun yardımıyla IŞİD’i püskürten Peşmerge, Kobani’yi mi kurtaracak? Kobani’de IŞİD’in kuşatmasına bir ayı aşkın süredir direnen Kürt güçlerine yardım için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından gönderilen peşmerge güçlerinin bir bölümü Türkiye’ye ulaştı.

Ağır silah taşıyan peşmerge güçleri Habur sınır kapısından giriş yaparken, bir grup da uçakla dün gece 01.00 sıralarında Şanlıurfa GAP Havalimanı’na indi. Bu sırada basının havaalanı çevresinden uzaklaştırılması dikkat çekti. Havalimanı çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polisler, basın mensuplarının araçlarını bölgeden uzaklaştırdı gazeteciler Şanlıurfa – Diyarbakır karayoluna çıkmaları konusunda uyarıldı.

Şanlıurfa’ya inen peşmergelerle ilgili pasaport işleminin yapılmazken, sekiz otobüs saat 01.40 sıralarında zırhlı ve sivil polis araçları eskortluğunda Şanlıurfa istikametine hareket etti. Gazetecilere engel bu sırada da devam etti; Çevik Kuvvet ve trafik polisleri yolu trafiğe kapatarak, peşmergeleri takip etmek isteyen basın mensuplarını engelledi.

Peşmergelerin, saat 03.00 sıralarında geldikleri Suruç’tan, 16 kilometre uzaklıktaki Kobani’ye hareket etmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu