EkonomiHalk Haber'den...Halkın DüşmanlarıİhanetlerTürkiye Gerçekleri

İtalyan Şirket Tarafından Trabzon’da Türkiye’li İşçiler Kapı Önüne Kondu

Ortahisar ilçesi Esiroğlu Mahallesinde bulunan fabrikanın kapatılması ile ilgili olarak mahalle muhtarı Temel Aydın, “mahallemizde fabrika kapatıldı. 300 çalışan işsiz kaldı” diyerek isyan etti.

Aydın, “Esiroğlumuzda bulunan fındık fabrikamız kapatıldı. Yaklaşık 300 kişi çalışıyordu. Esiroğlu halkı olarak kesinlikle kapatılmasını istemiyoruz. Yetkililerden ve devlet büyüklerimizden olaya el atmalarını diliyor ve istiyoruz.” dedi.

FERRERO’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından fabrikanın sahibi İtalyan şirket Ferrero’dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada ““Kendisini Türk fındık sektörünün gelişmesinin devamına ve ulusal fındık değer zincirindeki kaliteye adamış, Türkiye’deki sadık bir paydaştır. ‘Değer Zinciri Boyunca Mükemmellik’ programımızla fındık değer zincirindeki kaliteye aktif olarak katkı sağlamaktayız. İlk adım olarak çiftçilerin fındık bahçelerindeki kalite ve verimi arttırabilmelerine destek olmak amacıyla 2015 yılında ‘Ferrero Değerli Tarım’ uygulamasını başlattık. Bu sene içinde ise ilk kez çiftçileri kaliteli fındık için ödüllendiren fiyat kalite mekanizmasını hayata geçirdik” denildi.

Açıklamada, tesislerdeki bazı aktivitelerin askıya alındığı belirtilerek, “Bundan sonraki aşamada ise tüm üretim tesislerimizde Türk fındık sektöründe daha yüksek kalitede üretim ve daha yenilikçi üretimi destekleyecek bazı değişiklik ve gelişmeler yapılacaktır. Bunun gerçekleşebilmesi için üretim tesislerimizdeki bazı aktiviteler ise askıya alınacaktır. Bu bağlamda çalışanlarımıza yönelik her türlü tedbiri almakta ve yerel uygulamaların ötesinde davranmaktayız. Bu girişim Ferrero Fındık’ın Türkiye’ye ve Türk fındığının yetiştiği bölgelere olan bağlılığını teyit eder niteliktedir” ifadelerine yer verildi.

https://www.halkhaber.org/faturanin-Rsi-elektrik/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu