Kaynaklar'dan...

İstanbul Etiler’deki Polis Okulu peşkeş çekildi

etiler-polis-okulu

Bosphorus 360 şirketine 460 milyon dolar bedelle ihalesiz verildiği belirtilen İstanbul Etiler’deki Polis Okulu resmen kapatıldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan kapatma kararıyla, Etiler’in yanısıra altı şube müdürlüğü de kapatıldı.

İstanbul’un en değerli semtlerinden birinde bulunan okul fiili olarak 10 Kasım’da kapatılarak Çatalca’ya ‘sürülmüştü.’ Resmi Gazete’de yayınlanan kararla da kapatma ‘resmileşmiş’ oldu.

Kapatmaya gerekçe olarak, Etiler Polis Okulu’nun bulunduğu arazinin riskli alan ilan edilmesi gösterildi. Arazi önce İçişleri Bakanlığı’ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

Ardından ticaret merkezi alanı ilan edilerek yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınmış araziye yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza ve otel yapımına izin verildi. Ayrıca yükseklik sınırı da konulmadı.

Resmi olarak Cengiz Aktürk üzerinde gözüken Bosphorus 360 adlı şirketine Yasin El Kadı’ya vekâleten oğlu Muaz Kadıoğlu, Usame Kutub, Abdülkerim Çay ve Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu belirtilirken, ekibin Etiler Polis Okulu’nun krokileri üzerinde çalıştığı görüntüler internete sızmıştı. Okulla ilgili planlar polis fezlekesinde de yer almıştı.

Fezlekede, arazinin ihalesinin TOKİ’ye değil KİPTAŞ’a verilmesi için dönemin başbakanı Erdoğan’a Cengiz Aktürk ve Usame Kutub ile eski Belediye danışmanı İlker Aycı’nın bir ‘rica mektubu’ yazdığı, bu mektubun ardından da riskli alan ilanının yapıldığı geçiyordu.

Öte yandan, fezlekede dönemin çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar’ın hem Etiler’deki arazi hem de polis okulunun taşındığı Çatalca’daki araziyle ilgili sitemleri de yer almıştı.

Telefonu polisçe dinlenen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Bayraktar’dan, yukarıdan aldığı talimatla Çatalca’daki arazinin rezerv alanı ilan edilmesini rica ederken, Bayraktar’ın bu talebe isyan ederek, “Ben neye istinaden yapacağım orayı rezerv alanı İsmetçim ya; neye istinaden? Etiler’de maksimum 1 emsallik yere 3 emsal verdik. Ne kadar pis iş varsa bize yaptırmaya çalışıyorlar. Bu işlerin hesabını sonra kim verecek? Bizi asarlar!” dediği kayıtlara yansımıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu