Kaynaklar'dan...

Halkımız esasını öğrendikçe Aşure tatlısı yapmayı bırakıyor, devlet teşvik ediyor!

forslu-asure

Halkımız esasını öğrendikçe Aşure tatlısı yapmayı bırakıyor, devlet teşvik ediyor! Her geçen yıl Muharrem ayının matem ayı olduğunu biraz daha idrak eden halkımızın bilinçlenmesinin önüne geçmek için devlet aşure tatlısı dağıtımını artırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, memleketi Rize’de vatandaşlara aşure dağıtıldı. Aşure kazanının içinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı forsu gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce muharrem ayı dolayısıyla Rize’de vatandaşlara aşure ikram edildi. Aşure kazanının üstü, cumhurbaşkanlığı forsuyla süslendi.

Şeyh Camisi’nde düzenlenen aşure dağıtımına Vali Ersin Yazıcı, AKP milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet Minder, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın ile vatandaşlar katıldı. Öğle namazının ardından yapılan aşure dağıtımı öncesi İl Müftüsü Yalçın dua etti.

Ahmet Minder, burada yaptığı konuşmada, muharrem ayı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adına aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Minder, Rizelilerin bunun bilincinde olduğunu, tüm Türkiye’de birlik ve beraberliğin nişanesi olarak aşure ikramının yapıldığını söyledi.

Vali Yazıcı ise bugünlerde yaşanan terör olaylarının bitmesinin, yenilerinin yaşanmamasının arzusu, umudu ve duasıyla, acıların yaşanmaması dileğiyle aşure dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu