Kaynaklar'dan...

Erdoğan’ın sarayı için Türkiye’deki herkesin cebinden 18 lira alındı

erdoganin-sarayi-icin-turkiyedeki-herkesin-cebinden-18-lira-alindi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın makam olarak kullanacağı Ak Saray’ın maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı. Bu durumda 76 milyon 667 bin nüfuslu ülkemizde kişi başına yaklaşık 18 TL düşüyor. Erdoğan’ın Ak Saray’ı için Türkiye’de herkesin cebinden yaklaşık 18 TL alınmış oldu.

Bütçe görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Saray’ın maliyetinin ise 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı. Şimşek, saray için Başbakanlık bütçesinden 964 milyon harcandığını, 2015’te 300 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın makam uçağı Ana’yı THY’nin aldığını belirterek uçağa henüz bütçeden bir ödeme yapılmadığını söyledi. Ödemenin bu yıl içinde Başbakanlık’tan yapılacağını ifade eden Bakan Şimşek, “Satın alma bedeli ile toplam maliyeti 185 milyon dolardır” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, yine bütçe görüşmelerinde sorulan bir soru üzerine de Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye maliyetinin 4,5 milyar dolar olduğunu bildirdi. Bakan Şimşek, bu rakamın 2 milyar 315 milyon 629 bininin bütçeden karşılandığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu