Kaynaklar'dan...

İngiltere’de çöplükten yemek alan kişi mahkemelik oldu

paulmay_ic
İngiltere’de bir çöplükten yemek yiyen kişi hakkında dava açıldı. “Suç”a konu olan malzemeler ise 33 pound değerindeki domates, peynir ve mantar.

Guardian’ın haberine göre, Londra’da bir kişi, bir süpermarketin arkasındaki çöp sepetlerinden domates, peynir ve mantar alırken yakalandığı için, önümüzdeki ay mahkeme karşısına çıkacak.

Web tasarımcısı Paul May, acıktığı için yiyecek aldığını ifade etti ve atılmak üzere depoya kaldırılan yiyecekleri almasında herhangi bir yasadışı durum olmadığını savundu.

Kuzey Londra’da yaşayan, 35 yaşındaki May ve beraberinde Jason Chan, William James adlı iki kişi 25 Ocak’ta bir bölge sakininin, üç adamı kent kasabasındaki İzlanda süpermarketinin duvarına tırmanırken gördüğünü ihbar etmesi üzerine polis tarafından gözaltına alındı.

Polis adamları gıda içeren bir çuval ve arabayla bölgeyi terk ederken yakaladı. İddiaya göre alınan yiyeceklerin toplam değeri 33 pound ve bunlar domates, mantar, peynir ve Bay Kipling keklerinden oluşan düşük değerli gıdaları içeriyor.

Şüpheliler, 1824 yılında çıkartılan “Serserilik Yasası”na göre hırsızlıkla suçlanıyorlar. Bu yasa, Napolyon Savaşları’nın ardından terhis olan ve çoğunlukla işsiz kalan askerlerin kontrol edilmesi amacıyla çıkartılmıştı.

May, polisin ürünleri markette bıraktığını ve tutuklanmadan önce kendilerini 19 saat hücrede tuttuklarını ifade etti.

Üç adamın avukatları davayı Kraliyet Savcılık Servisi’nin (KSS) dikkate almasını istediler. KSS ise davanın bu ay devam edeceğini çünkü yargılamada “önemli bir kamu yararı” olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu