Muhammedi YOLCUYazarlarımız'dan...

İktidarın Muhalefetle Medya Tuzağı

1️⃣Geçen hafta karne hediyesi olarak bir annenin çocuğuna et aldığı haberi önce neredeyse her “muhalif” sayfa ve profilde paylaşıldı.

 

2️⃣Bize haber güvenli gelemediği için paylaşmadık çünkü daha önce bu minvalde çok haber yayınlandı ve sonra yalanlandı bu aynı yılandan uzak durduk şükür.

 

3️⃣ Sonuç tahmin ettiğimiz gibi oldu muhabirin önce çocuğa cümleyi söylemesi sonra da bunu haber yapması iktidar medyasını müthiş mutlu etti. Çünkü muhalefetin argümanı yalandı demek ki halk fakir değildi (!)

 

4️⃣ Evet bu kadın zengin olabilir ve sadece bir ikram olarak pirzola almış olması ülkedeki evine yılda bir kez et giren insanların olduğu gerçeğini yok etmiyor! Binlerce böyle aile mevcut!

 

5️⃣ Sosyal olaylarda tümden gelim ve tüme varım aklı az olan insanların yöntemidir. İktidar da bu kitleyi çok güzel manipüle ediyor. Önce mesnetsiz bir haber yayınlatıp bir kaç gün bekleyip sonra güm diye yalanlayınca birileri “ya bu muhalefetin zaten bütün savunduğu yalan !” demesiyle bütün sorunları unutturuyor.

 

6️⃣ Mantıksız argümanlara sığınan muhalif taraf böyle haberleri bilerek veya bilmeyerek yayıyor ve iktidara güç kazandırıyorlar. Bir annenin karne hediyesi et alması zaten çok uç bir örnek o eti alamayanlara bir baksanıza!

 

7️⃣Bu ülkede en büyük sorun zengin ve fakir arasındaki uçurumdur buraya odaklanmak gerekir. Sonra sarı çizgili gömlek giymiş dayılar çıkıp “hani ülkede herkes zengin” der ve tartışmayı bitirir.

 

8️⃣ AKP nin kötü bir iktidar olması için birilerinin illa açlıktan ölmesi gerekmez veya sokakta yaşayan yarı çıplak insanların olması gerekmez gelir adaletsizliği olması ekonomik olarak yeterli bir sebeptir.

 

9️⃣ Aslında iyi yönetimin temel kıstası adalettir refah değil. Bugün AKperestler ve Erdoğanistlere bile adalete güveniyor musunuz diye sorulduğunda cevapları hayır oluyor. İşe yerleşirken torpil arıyorlar ve bunu ülkenin gerçeği gibi kabulleniyorlar.

 

🔟 İşte bunlar AKP’nin gitmesi için yeterlidir. Abuk sabuk haberlerle gündemi oyalayıp piyasayı bir kaç ay rahatlatıp terör ve dış müdahale korkusuyla başta kalmaya çalışan iktidara “yallah” deme zamanı gelmiştir ve geçiyor!!!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu