Kaynaklar'dan...

Başbakan için 402 danışman kadrosu daha açılıyor

danisman

Başbakan Tayyip Erdoğan’a 2’si genel müdür 20’si daire başkanı olmak üzere toplam 402 danışman kadrosu daha açılıyor.

Konuya ilişkin önerge AKP Plan Bütçe Komisyonu’nda verildi. Önergeye tepki gösteren muhalefet, Başbakan’ın söz konusu kadroyla, alternatif DPT, Maliye ve Hazine kurmayı amaçladığı belirtildi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Başbakan’ın gayesinin cumhurbaşkanı olamaması halinde alternatif kurum oluşturarak yarı başkanlık sistemine geçmek olduğunu savundu.

Günal, “400 kadroyu niye veriyorsunuz, bir sürü sektör var. O zaman Başbakan bakanlıkları kapatsın. Ne oldu da 3 yıl önce oluşturduğunuz ‘Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raportörü’ birimini durdunuz şimdi getirdiniz. Başbakan, cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini bildiği için başkanlığa dönüp yarı başkanlık sistemini oluşturmaya çalışıyor.” dedi.

CHP Milletvekili Musa Çam da “Bakanlıklardaki danışmanlar ne iş yapacak? MEB’de onca danışman, müşavir var. Bugüne kadar sektörel değerlendirmeyi yaparken, şimdi mi yapamaz oldu? Burada siyasi bir amaç olduğu açıktır.” ifadesini kullandı.

Bu arada, Başbakan dün, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki THY Havacılık Bakım ve Onarım Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında da hedefinde ‘paralel yapı’ vardı. Üçüncü havalimanının yapımını da ‘paralel yapının’ engellendiğini ileri sürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu