Kaynaklar'dan...

Malatya’nın Akçadağ ikinciler köyünde meraların özelleştirilmesine tepki olarak halk köyü satılığa çıkardı


Malatya’nın Akçadağ ikinciler köyünde meraların özelleştirilmesi sonucu köy satılığa çıktı.

Akçadağ ilçesi ikinciler köyünde 29 haziran 2013 günü 65 tane koyunun telef olması sonucu köylüler 2 temmuz 2013 günü köy girişinde levhalara ‘’bu köy satılık ‘’ yazarak eylem yaptılar.

Özellikle meraların tek tek peşkeş çekilmesinden şikayet eden köylüler ”Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz ama 6500 dönümlük meralarımız kiralandı,hayvanlarımızı otlatacak yer bulamıyoruz. Bizler aldığımız hayvanların parasını ödeyemedik, çiftçi bu durumda ne yapsın pancar ekilmiyor, tütün , fasulye ekilmiyor zaten kayısıda para etmiyor. Köylü ne yapacağını, geçimini nasıl sağlayacağını bulamıyor. Geçtiğimiz günlerde AKP zihniyetinin meraları Şampiyon Arçelik’e peşkeş çektiğinden dolayı zehirli gübrelerin sularını bırakmasıyla 65 koyun o zehirli suyu içerek öldü. Ve ne bize nede telef olan hayvanlarımıza sahip çıkıldı. Nerelere başvurduysak kovulduk . çözümü tek tek peşkeş çekilen meralar verilirken bizlerde çözümü köyü satmakla bulduk” dedi.

Köyün bayanları ise ”Artık köyümüzü de satsınlar onlar da bizde kurtulalım. Elimizde ki tek umudumuz 65 hayvanımız idi, benim çocuklarımın gelecekleriydi bunlar ama yok oldu. Artık elimizden bir şey gelmediği için köyümüzü satılığa çıkardık” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu