Kaynaklar'dan...

Avustrulya’da hükümet çocuklara aşı yapmak için aileleri devlet yardımını kesmekle korkuttu

asi

Avustralya’da hükümetin başlattığı ‘Aşı yoksa para da yok’ programı sayesinde ülkedeki aşılama oranlarının tüm zamanların en yükseğine ulaştığı belirtildi.

Avustralya’da hükümetin başlattığı ‘No Jab, No Pay’ (Aşı yoksa para da yok) programı sayesinde ülkedeki aşılama oranlarının tüm zamanların en yükseğine ulaştığı belirtildi.

Avustralya’daki aileler, 1 Ocak’ta başlatılan program dahilinde dini ya da felsefi nedenlerle çocuklarını aşılatmayı reddedebiliyor ancak bu durum herhangi bir istisna olmaksızın aile bütçesine yansıyor. Mart ayına kadar aşı programına uymayan aileler, Çocuk Bakımı Yardımı, Çocuk Bakımı İndirimi ve Aile Vergisi Yardımı’ndan yararlanamayacak. Uygulanmaya başlayan politika, aşı olmayan çocukların çocuk bakımı, okul öncesi eğitim ve anasınıfına yazılmasını da engelliyor.

Science Alert, 5.738 çocuğun ilk kez aşılandığını, 148 bininin de ek aşılar için sağlık merkezlerine götürüldüğünü aktardı. ABC News’e konuşan Sosyal Hizmetler Bakanı Christian Porter, aşılama oranlarının tarihi bir düşüş yaşadığını belirterek, “Uzun zamandır görmediğimiz hastalıkların yeniden ortaya çıkışına şahit oluyoruz” demişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu