Kaynaklar'dan...

Bankadan 6 lirasını istedi, 4 lira borçlu çıktı

Bankalar tüketici şikâyetlerine rağmen yüksek komisyon ücreti almaya devam ediyor. Bunun son örneği Bolu’da yaşandı. Bir banka, Bolu Abant Üniversitesi’nde okuyan bir öğrencinin 6 liralık alacağı için 10 TL havale ücreti çıkardı.

Edinilen bilgilere göre, F.Y. isimli bir öğrenci, geçtiğimiz ay İstanbul’da bir bankanın ATM’sinden Kredi Yurtlar Kurumu’nun aylık 144 liralık yurt aidatını ödemek istedi. Yurt aidatı için Kredi Yurtlar Kurumu’nun hesabına 150 lira yatırdı. Daha sonra bankanın kendisine 6 liralık para üstünü vermesi için bekledi. Ancak bir sonuç alamayınca uzun bekleyişin ardından banka yetkilileriyle görüştü. Fakat banka görevlileri, F.Y.’nin hesabının Bolu’da olduğunu belirterek, bundan dolayı da ödemenin İstanbul’da yapılamayacağını belirtti. Öğrenci de bir dilekçe yazarak 6 liralık alacağının en kısa sürede kendisine iade edilmesi talebinde bulundu. Geçtiğimiz hafta aynı bankanın Bolu’daki bir şubesinden öğrenci F.Y. aranarak, “Tarafınıza bankamız tarafından 6 liralık bir ödeme yapılacak. En yakın şubemizden alacağınızı tahsil edebilirsiniz.” açıklamasında bulunuldu.

Öğrenci de bunun üzerine bankanın ilgili şubesine giderek gişe görevlilerine durumu aktardı. Görevliler, yaptıkları işlemlerde F.Y.’nin alacağı miktarın şubelerine aktarıldığını tespit etti. Ancak banka görevlisi, “Bu parayı tarafınıza iade etmemiz için 10 liralık bir havale ücreti ödemeniz gerekiyor. Aksi durumda bu miktarı size ödeyemeyiz. Bankamızın İstanbul’daki şubesinden ise herhangi bir havale ücreti ödemeden alacağınızı alabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu. Bunun üzerine F.Y., kendisinin bir öğrenci olduğunu ancak 6 liralık alacağı için herhangi bir havale ücreti ödemek istemediğini kaydetti. Yaşadığı sorun karşısında şaşıran öğrenci F.Y., alacaklıyken borçlu durumuna düştüğünü belirtiyor. Yaşanan bu durumun bankaların aldığı komisyon ücretlerini yeniden gündeme getirdiğini belirten uzmanlar, “Bankalar müşterilerden masraf, komisyon ve ücret adları altında çok sayıda talepte bulunuyor. Bunun sonucunda ciddi oranda para kazanıyorlar. Ancak bir öğrencinin bu şekilde mağdur edilmesini asla kabul edemeyiz.” ifadelerini kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu