Halk Haber'den...

20 yıldır siyasetin içerisinde olan Bülent ARINÇ yüzü eskimeden siyaseti bırakıyor

bulent-arinc-yuz-eskitmemek-lazim

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “11 yıldır iktidarda bulunan 1 partinin şüphesiz yıpranması mümkündür. 1.5 yıl sonra siyaseti bırakıyorum. Herkes keşke bunu yapabilse.Yüz eskitmemek lazım” dedi.

ABD’nin başkenti Washington’daki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) Washington DC ofisinde düşünce kuruluşlarının Türkiye uzmanları ve temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı yaptı. Ardından Carnegie Uluslararası Barış Vakfı’nda (The Carnegie Endowment for International Peace) önemli açıklamalarda bulundu.

Arınç, şu anda süren toplantıda “Siyasi partiler birbirlerinin ancak rakipleridir, düşmanları değil. 11 yıldır iktidarda bulunan 1 partinin şüphesiz yıpranması mümkündür. Yüz eskimesi derler. Her gün kaymaklı baklava yenmez. Ben yüzüm daha fazla eskimesin diye 1.5 yıl sonra siyaseti bırakıyorum. Herkes keşke bunu yapabilse.Yüz eskitmemek lazım” dedi.

ABD’nin bünyesinde dünya gündemine dair birçok güncel analiz yazıları bulunan küresel düşünce kuruluşu The Carnegie Endowment for International Peace’deki konuşma büyük ilgi gördü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu