Halk Haber'den...

Yılbaşı Kutlamak Haram mıdır? – Lokman Hikmet SEBAT

yilbasi-kutlamak-harammidir

Yılbaşı Kutlamak Haram mıdır? – Lokman Hikmet SEBAT

Evet haramdır ve halkımızı İslami değerlerden, ahlaki erdemlerden uzaklaştırmak için türlü türlü hilelere başvurmak daha büyük haramdır.

Evet yılbaşı kutlamak haramdır ve hırsı-öfkeyi-ihtirası-tembelliği ve daha nice rezil duyguları harekete geçirip, îsâr-diğergamlık-kardeşlik-gıpta gibi meziyetleri hiçe indiren kumarı yasallaştırmak, toplumu kumar oyunlarına teşvik etmek, halkın vergileriyle kurulan, idare edilen kanallarda bu melun günahı halkların dimağlarına enjekte etmek, kumarın her türüne tam bir serbestiyet vermek daha büyük haramdır.

Evet yılbaşı kutlamak haramdır ve zinayı suç olmaktan çıkarmak, şehirlerde umumhanelere müsade etmek ve nice tuzaklarla oralara düşürülen mazlum kadınlardan vergi almak, gençliği zinaya medya eliyle ve daha başka yollarla yaklaştırmak, zinayı işlettirmek, hayatı zorlaştırdıkça zorlaştırıp evlenme yaşını her geçen gün daha bir yukarı çekmek daha büyük haramdır.

Evet yılbaşı kutlamak haramdır ve halkı adeta Pavlov’un denekleri gibi kullanıp tüketim manyağı haline dönüştürmek, faiz-kredi batağına saplamak, her yandan çepeçevre kuşatıp korkunun mengenesine almak, modernizmin çağdaş kölelerini yaratmak ve halkın uyuşmuşluğunun verdiği cesaretle saraylara kurulmak, zenginleştikçe azmak, azdıkça kibirlenmek daha büyük haramdır.

Evet yılbaşı kutlamak haramdır ve halka gelince “asgari ücret çok para”, kendilerine gelince sefahette sınır tanımayıp, bir de “zor geçiniyoruz” demek, maddi-manevi israfların dibine vurmak daha büyük haramdır.

Evet yılbaşı kutlamak haramdır ve cinayetten daha beter olan fitne-bölücülük, halkın durmaksızın gurupçuklara bölünmesi, toplu düşünememenin sağlanması için her yola başvurulması daha büyük haramdır.

Evet yılbaşı kutlamak haramdır ve kafirleri, özellikle kâfirlikte, zalimlikte en şedid olan Amerika’yı müttefik sayıp, Vatanın topraklarını emperyalizmin üssü haline çevirmek, Siyonizmin bekası için halklara “İsrail terör devleti” mavraları atıp, perde gerisinde her geçen yıl İsraille olan ticaret hacmini katladıkça katlamak daha büyük haramdır.

Evet yılbaşı kutlamak haramdır, bak bir daha diyorum. Asıl gündemi unutturup, uyduruk gündemlerle halkı uyutmak haramdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu