Kaynaklar'dan...

Yeni Türkiye’de yol kapandı, vatandaş 45 saat mahsur kaldı

balikesir-yol

Yeni yıla kurtarılmayı bekleyerek giren yurttaşların 45 saatlik esareti nihayet bitti

AKP hükümetinin 12 yıllık ‘medar-ı iftiharı’ şehirlerarası ‘duble yollar’da mahsur kalan yurttaşların esareti 45 saat sonra sona erdi. Salı gecesi Akhisar ile Balıkesir arasında kar nedeniyle kapanan İzmir-İstanbul karayolu ‘nihayet’ tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Manisa ile Balıkesir arasında 30 Aralık’tan bu yana etkili olan kar yağışı İstanbul-İzmir karayolunu kapatmış, binlerce araç yollarda kalmıştı. Yollarda mahsur kalan yurttaşlar, televizyon programlarına bağlanarak ‘yetkililerden’ yardım istemişti.

Balıkesir ve Manisa valiliklerinin kurdukları ortak kriz masasında alınan karar doğrultusunda alternatif olarak belirlenen Edremit – Havran üzerinden gelen yol da yaşanan kazalar ve yoldan çıkan araçlar yüzünden kapanmıştı.

Yeni yıl tatili için yola çıkan binlerce yolcu ve sürücü araçların, otobüs ve kamyonların içinde veya yol kenarındaki dinlenme tesislerinde kurtarılmayı bekledi. Kurtarma ekipleri, Kızılay, AFAD tarafından dağıtılan kumanyalarla karnını doyurmaya çalışan yurttaşlar Türkiye’nin en batısında yaşananlara isyan etti.

Bölgedeki AFAD ve karoyolları yetkililerinden alınan bilgiye göre , Balıkesir ile Aksihar arasındaki Gelenbe bölgesinde mahsur kalan 300 araç, çekici ve kurtarma ekiplerince bölgeden alındı.

Geçtiğimiz salı günü saat 15.00 sıralarında Akhisar ile Balıkesir arasında kapanan İzmir-İstanbul karayolu tam 45 saat sonra tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Yılbaşını araçlarının içinde çok zor şartlarda geçiren sürücüler Balıkesir ve İzmir yönüne doğru hareket etmeye başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu