Halkın Düşmanları

Videolar – Bülent Arınç 2011’de keyifle dinlediği türküyü 2013’te neden dinlemedi?

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da yanına gelen bir şarkıcıya türkü söyletip puan verdi. Yurt dışındaki müzikal etkinliklere katılmak için yardım isteyen kadın, Arınç’ın en sevdiği türkü olan “Arda boylarını” söyleyince sınavı geçti. Arınç, “içinde rakı geçiyor” diyerek şarkıcının Vardar Ovası türküsünü söylemesini istemedi.

Bulgaristan Kültür Bakanlığı’nda ses sanatçısı olduğunu söyleyen Fahriye Güney, yurtdışındaki etkinliklere katılmak için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan talepte bulundu. Bunun üzerine Arınç, Güney’den şarkı söylemesini istedi.

Arınç, Güney’in söylediği iki Balkan şarkısına 10 üzerinden 7 puan verdi. Fahriye Güney, “Vardar Ovası” türküsünü söylemek isteyince Arınç, esprili bir dille “Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söyle. Ben yokken söyle onu” dedi.

Fahriye Güney, Bülent Arınç’ın en sevdiği türküyü söyleyince sınavı geçti. Arınç, “Favorim o, Arda Boyları. Gözlerim yaşarır onu dinlerken. Verdim gitti. 10 üzerinden 11.”

ARINÇ 2011’DE NE DEMİŞTİ?

Bu diyaloğun ardından Arınç’ın bu isteği sosyal medyada günün tartışması oldu ve ardından Arınç’ın 2011 yılında paylaştığı bir twitter mesajı ortaya çıktı. Arınç, 18 Ekim 2011’de Twitter’da “Atatürk’ün sevdiği parçalar çalınıyor. Ben de esimle birlikte o muhteşem parçayı Vardar Ovasını büyük bir keyifle dinliyorum” mesajını paylaşmıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekim 2011’de Makedonya ziyareti gerçekleştirmiş ve 7. Uluslararası Atatürk Kongresi’ne katılmıştı.

Yorum halkımızın bu normal bir değişim mi? Hangisi gerçek Bülent ARINÇ? Bir grup erkeğin önünde kadın sanatçıyla tempo tutarak şen şakrak şarkı söyletmek helal, içinde rakı geçen şarkıyı bugün dinlemek günah ama 2011 yılında keyifli helal. İşte durum bu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu